Joi,
01.12.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Tursib, statistica ultimilor șapte ani: numărul evenimentelor rutiere a crescut cu 60%

Tursib, statistica ultimilor șapte ani: numărul evenimentelor rutiere a crescut cu 60%

Numărul evenimentelor rutiere în care au fost implicate autovehicule din parcul auto al societății de transport public a Sibiului a crescut cu 60% în ultimii șapte ani. Vestea bună este că numărul călătorilor afectați de aceste accidente este în scădere.

De la 48 de evenimente rutiere (accidente ori tamponări) înregistrate în 2010 și în care au fost implicate autobuzele și autoturismele deținute de Tursib SA – societatea de transport public a Sibiului – s-a ajuns ca, șapte ani mai târziu, numărul tamponărilor și accidentelor să ajungă la 77. Datele sunt prezentate într-o statistică întocmită de reprezentanții Tursib SA în cadrul procedurii de contractare a serviciilor de asigurare auto, asigurare de persoane și asigurare de bunuri. Potrivit acestei statistici, anul 2017 a fost anul cu cel mai mare număr de evenimente rutiere în care au fost implicate autovehicule ale Tursib – 77. Iar anul cu cel mai mic număr de astfel de evenimente este tocmai primul din statistică (anul 2010). 48 de evenimente rutiere au fost înregistrate pe parcursul acelui an, în care – la final – a fost dată în folosință și centura ocolitoare a Sibiului.

În ceea ce privește numărul de călători afectați de aceste evenimente rutiere, numărul este în scădere. Șase este cel mai mare număr de călători care au avut nevoie de intervenție în urma unor evenimente rutiere și a fost înregistrat în anii 2011 și 2012. În ultimul an încheiat, 2017, numărul călătorilor care au avut nevoie de despăgubiri ca urmare a evenimentelor rutiere a fost de doi.

Pentru următorul an (2019), SC Tursib SA a încredințat contratul de servicii de asigurare auto, asigurare de persoane și asigurare de bunuri companiei Omniasig Vienna Insurance Group S.A. Valoarea contractului este de 1,22 milioane de lei, fără TVA, și acoperă atât parcul auto al Tursib (inclusiv cele 55 de noi autobuze și autovehiculele folosite de angajații societății), cât și clădirile, asigurările de persoane și asigurările de răspundere managerială.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus