Joi,
24.09.2020
Partial Noros
Acum
12°C

Cornel Amariei, Continental Sibiu: Am achiziționat un start-up din California care dezvoltă un parbriz ce se transformă într-un ecran

17 Noiembrie 2018 19:38

Cornel Amariei, Continental Sibiu: Am achiziționat un start-up din California care dezvoltă un parbriz ce se transformă într-un ecran

Cornel Amariei (foto principală) a explicat pe scena Codiax cum va arăta interiorul mașinii viitorului, dar și când autovehiculele autonome vor face viața șoferilor mai ușoară.

Despre mașini autonome și viitorul automobilelor a vorbit Cornel Amariei, Head of Innovation la Continental și unul dintre cei mai influenţi 300 de tineri din Europa pe scenă Codiax, evenimentul dedicat deep tech din Europa de Est.

Cum va arăta interiorul unei mașini în 2025? Ecranele tactile, un bord integrat și butoane care apar doar atunci când șoferul are nevoie de o anumită funcție sunt doar primele schimbări aduse mașinilor actuale cu ajutorul tehnologiilor viitorului.

“La Continental am achiziționat un start-up din California care dezvoltă un parbriz care se transformă practic într-un ecran cu toate informațiile. Acum căutăm să dezvoltăm o tehnologie prin care să eliminăm butoanele care nu sunt necesare și să le facem în așa fel încât acestea să apară doar atunci când este nevoie”, a explicat Cornel Amariei.
Peste 200 de dezvoltatori de software, profesioniști și pasionați de tehnologie au participat la Codiax, evenimentul dedicat tehnologiilor viitorului si care transformă Sibiul într-un hub deep tech al Europei de Est pentru al doilea an consecutiv.

De la procesul de producție și până la infrastructura de livrare, fabricile vor deveni smart și o dată cu ele și logistica din spatele fiecărui produs care părăsește linia de asamblare. Michael Schwarz, Head of Industry 4.0, CBS and Industrialization SCM Operations la Continental a analizat din perspectiva conceptului Industry 4.0, unitățile de producție ale viitorului, dar și influența sa asupra lanțului de aprovizionare.

Codiax Sibiu este powered by Continental. Compania este între primii cinci furnizori ai industriei auto din lume, iar din 2004 și până în prezent Continental a investit la Sibiu peste 320 de milioane de euro. Aici sunt fabricate anual aproximativ 33 de milioane de unități electronice de control. Continental Sibiu are peste 4.000 de angajați, toți lucrând pentru a oferi o mobilitate inteligentă și conectată – și o fac sigură, uşor de utilizat, durabilă și curată. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

DAS_4227

Prima ediție a Codiax , eveniment organizat la Cluj-Napoca și Sibiu, de echipa Techsylvania, a avut loc în 2017. În cele trei zile (16 și 17 noiembrie la Cluj-Napoca și 18 noiembrie la Sibiu) peste 400 de oameni au participat atât la sesiunile practice, cât și la prezentările conferinței.

Printre cei care au urcat pe scena Codiax în 2017 se află Dr. Alexey Ershov, Vice President at IBM Watson Internet of Things, Vlad Lata, CTO & Co-Founder at KONUX sau Mario Alemi, Scientist at GetJenny, Dinu-Tudor Gruian, Head of Test Technologies at Continental Automotive Group,Virginia Dignum, Associate professor on Social Artificial Intelligence at TU Delft și Sergii Kharagorgiiev, Chief Computer Vision Engineer at Starship Technologies.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

lkj

Acum 1 an

interesant ar fi un parbriz care prin felurite mijloace (infrarosii, termoviziune etc.) sa transforme noaptea in zi sa nu mai fie nevoie de prapaditele de faruri
Raspunde

noica

Acum 1 an

Codiax Sibiu este powered by Continental. Printre cei care au urcat pe scena Codiax în 2017 se află Dr. Alexey Ershov, Vice President at IBM Watson Internet of Things, Vlad Lata, CTO; Co-Founder at KONUX sau Mario Alemi, Scientist at GetJenny, Dinu-Tudor Gruian, Head of Test Technologies at Continental Automotive Group,Virginia Dignum, Associate professor on .... Asta e limba romana hypster ? - unde sunt traducatorii de alta data ?
Raspunde

binema

Acum 1 an

Eu zic sa achizitioneze cat mai rapid roboti industriali care sa stinga si lumina la plecare ca sibienii sunt in Germania toti la munci grele !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus