Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Inițiatorii referendumului pentru familie încep o mișcare civică creștină. Mitropolitul Ardealului: Să fie o lucrare pozitivă

Inițiatorii referendumului pentru familie încep o mișcare civică creștină. Mitropolitul Ardealului: Să fie o lucrare pozitivă

Mai mulți activiști și preoți care s-au implicat în organizarea și promovarea referendumului pentru redefinirea familiei, care a avut loc în zilele de 6 și 7 octombrie, au anunțat la Sibiu începutul creării unei mișcări civice creștine ample pe întreg teritoriul țării. Aceștia au organizat o conferință națională, la care a participat și mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, și scriitorul Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie.

Organizatorii conferinței au anunțat că ONG-urile și asociațiile civice din țară care au promovat referendumul din octombrie s-au constituit într-o Platformă civică apolitică „Împreună”. În total, ar fi vorba despre mai mult de 400 de astfel de organizații. Sâmbătă, 17 noiembrie, la Biblioteca ASTRA din Sibiu, mai mulți reprezentanți ai acestora, conduși de Mihai Gheorghiu au organizat Conferința Națională „Împreună pentru România Creștină”, în prezența ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Reprezentanții Platformei „Împreună” și-au propus să deschidă prin evenimentul de la Sibiu o serie de conferințe și întâlniri în mai multe locuri din țară în cadrul cărora să discute și să planifice dezvoltarea unei mișcări civice creștine în România, apărătoare a valorilor tradiționale creștine.

În debutul conferinței avocata Ana-Corina Săcrieru a prezentat celor de față contextul în care Platforma „Împreună” își începe activitatea la nivel național.

conferinta impreuna

„Noi, creștinii, am ajuns să avem nevoie să aducem aminte societății în care și noi trăim pe care și noi o formăm, în care și inimile noastre bat, în care și mințile noastre slujesc adevărului acestei țări, să aducem aminte acestei societăți că avem dreptul să ne apărăm valorile, că avem dreptul să ni le exprimăm, că avem dreptul să le transmitem mai departe copiilor noștri, că avem dreptul să ne creștem copiii, nu altfel decât așa cum spune Carta fundamentală privind drepturile în Uniunea Europeană a Drepturilor Omului, adică potrivit convingerilor noastre religioase, filosofice și pedagogice ”, a subliniat Ana-Corina Săcrieru.

La rândul său, ÎPS Mitropolit Laurențiu i-a asigurat pe cei prezenți de sprijinul Bisericii în acțiunile de apărare a valorilor românești și creștine în societatea actuală și i-a îndemnat pe cei care vor să dezvolte această mișcare să rămână pozitivi.

„Această Platformă trebuie să fie o lucrare pozitivă. Biserica nu are ușile închise, ci le deschide pentru oricine, dar să nu vină și să încerce să impună alte învățături sau moralitate decât cele aduse de Mântuitorul Iisus Hristos. Avem o șansă de a ne ruga pentru unitatea noastră, pentru ajutorul pe care să ni-L dea Dumnezeu, pentru că Dumnezeu lucrează prin noi. Să nu așteptăm minuni, pentru că minunile se realizează prin ceea ce facem noi. Trebuie să arătăm dragoste împrejurul nostru”, a spus ierarhul.
Scriitorul Mihai Gheorghiu a vorbit pe larg despre obiectivele Platformei „Împreună”. „Ceea ce ne-am dorit încă de acum 3 ani a fost să oferim acestui popor posibilitatea de a-și apăra copiii, de a-și apăra viitorul și ca, prin acest efort de solidaritate, de comuniune pornind din Biserică spre casele fiecăruia, spre mintea fiecăruia, să dăm această mărturie în Anul Centenarului Marii Uniri că suntem un popor care știm de unde venim, știm unde ne aflăm și știm către ce ne îndreptăm”, a spus acesta.

Conferințe similare celei de la Sibiu vor avea loc în viitorul apropiat și în alte orașe din România.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Mihăiță Conservă

Acum 3 ani

Astia incep sa imi creeze un stres teribil ... :)
Raspunde

McD

Acum 3 ani

...suntem un popor care știm de unde venim, știm unde ne aflăm și știm către ce ne îndreptăm...hai sa radem impreune cu Dragnea!!!
Raspunde

Cristi

Acum 3 ani

Poporul roman si-a pierdut reperele morale pe care le-a avut de sute de ani. Suntem singurul popor din lume care isi arunca propria istorie la cosul de gunoi si care copiaza exemplele negative din tarile vestice in incercarea naiva de a deveni o "tara ca afara" . " O tara ca afara" nu devii prin imitarea altor societati. Devenim doar daca ne pastram originalitatea culturii si societatii romanesti asa cum a fost ea din totdeauna. In vremurile actuale, normalitatea si moralitatea au devenit niste chestii negative in multe tari progresiste europene. Asa ca actiunile Coalitiei pt Familie si ale colaboratorilor ei, sunt un colac de salvare pt poporul roman. Sa speram ca CpF se va dezvolta si mai mult si isi va diversifica actiunile. P.s. Rog pe activistii politici si pe bagatorii in seama care nu stiu pe ce lume traiesc sa se abtina de la comentarii sterile.
Raspunde

un bagator de seama

Acum 3 ani

Reperele morale au fost demonstrate mai ales, pe vremea fanariotilor ! Oricum, e bine ca macar unul sa stie pe ce lume traieste....deja suntem salvati!
Raspunde

Pierre Richard

Acum 3 ani

Coalitia pentru vanilie cere cu fermitate interzicerea folosirii cremei, iaurtului si frisca de vanilie in filmele cu adulti in care sunt implicate doua personaje de sex feminin
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus