Marţi,
04.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

VIDEO 100 de ani de la Marea Unire, sărbătoriți la Alba Iulia. Iohannis, ovaționat de mulțime

VIDEO 100 de ani de la Marea Unire, sărbătoriți la Alba Iulia. Iohannis, ovaționat de mulțime

Zeci de mii de români s-au îndreptat în ajunul Zilei Naționale a României spre Alba Iulia, acolo unde acum 100 de ani s-a decis unirea principatelor române. Autoritățile din orașul Unirii au pregătit un program amplu. În Alba Iulia se află și unul dintre reporterii Turnul Sfatului, ca să ne transmită principalele evenimente care se întâmplă acolo.

ACTUALIZARE 16:30 Defilarea de la Alba Iulia:

alba iulia defilarea 2

Klaus Iohannis: „Vă chem să păstrăm în suflete recunoştinţa noastră pentru făuritorii modernităţii României, construind în acelaşi timp un viitor mai bun pentru cetăţenii ei. România noastră va fi o ţarp demnă şi puternică, bine integrată prin educaţie, cultură şi creativitate, într-o Europă a valorilor, prosperităţii şi libertăţii.”
ACTUALIZARE 15:00 La această oră, președintele României este întâmpinat la Alba Iulia unde va participa la parada militară din Capitala Unirii. Acesta a ajuns în vestul României după ce a participat și la parada din București, și a ținut un discurs.

Klaus Iohannis a fost aplaudat şi ovaţionat la Alba Iulia. În localitate, acesta a stat circa 3 ore. Acesta a sallutat mulțimea prezentă, care i-a strigat de mai multe ori numele. După inaugurarea monumentului Marii Uniri și după parada militară, șefful statului a declarat că avem datoria de a arăta, prin ceea ce facem, că suntem "continuatori destoinici ai proiectului Marii Uniri".

alba iulia iohannis intampinat

ACTUALIZARE 11:30 Reprezentanții Primăriei Alba Iulia și ai Consiliului Județean Alba au dezvelit două plăci comemorative cu numele delegaților care au votat unirea regiunilor Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș cu România la 1 decembrie 1918. La Alba Iulia este prezent și PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

alba iulia placa 1 alba iulia placa 2

Evenimentele de Centenarul Marii Uniri, la Alba Iulia, includ o paradă militară spectaculoasă, festivităţi, concerte de muzică populară şi cântece patriotice, tradiţionala masă populară oferită de autorităţi şi nelipsitele focuri de artificii.

Programul a început la ora 7.00 cu un serviciu religios şi se va încheia după ora 24.00 cu un recital la nai şi orgă pe Podul Unirii.

În jurul orei 10:00, la gara din Alba Iulia au fost întâmpinați membrii familiei regale - principesa Margareta și principele Radu.

La parada militară de la Alba Iulia defilează și militari ai Academiei „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/11/20/pe-1-decembrie-studenti-si-ofiteri-sibieni-vor-defila-la-paradele-militare-de-la-bucuresti-alba-iulia-si-medias/

Tot în Alba Iulia, aproximativ 10.000 de oameni participă la un marş al Unirii României cu Basarabia. Participanţii au ajuns în Gara Teiuş din mai multe judeţe ale ţării, au steaguri şi cântă cântece patriotice, transmite Mediafax.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

alexandru graur

Acum 3 ani

Principesa Margareta, dupa 25 de ani de stat in Romania, inca nu stie sa foloseasca verbele corect. E drept ca limba romana e o limba grea, dar totusi...
Raspunde

carcotasul de serviciu

Acum 3 ani

Ca pe vremea lui Ceasca!
Raspunde

Au ,,inviiat,, ceausestii

Acum 3 ani

Cuplul nicolae si elena ceausescu e readus ,,la viata,, de exprincipele nicolae si alina maria bindar. nicolae,stalcitor al graiului romanesc si alina maria asemanare dvdv al fizionomiei,impreuna au diplome savante fara de folos ca sa profeseze in domeniu,fiind trimisi de Calinic,pe el, la sapat santuri si pe ea sa care apa rece,vor sa ajunga rege si regina ai Romaniei. Nu au specificat si perioada istorica a domniei lor si nu au intrebat poporul daca ii doreste.Doar o baba urla la nunta lor de la Sinaia nicolae-rege dar nu reprezenta ea poporul....era si frig afara...Dar nicolae si alina au luat-o in serios pe baba.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus