Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

File de somon contaminat, în magazinele Auchan: Cine a cumpărat să nu consume

File de somon contaminat, în magazinele Auchan: Cine a cumpărat să nu consume

Compania Auchan - care administrează un magazin și în județul Sibiu, mai exact în incinta Shopping City - a decis să recheme două tipuri de produse din comerț, pentru că sunt contaminate cu o baterie ce afectează persoanele în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar scăzut.

În urma unui control intern, compania Auchan recheama următoarele articole: Auchan File de Somon de Alaska afumat 150g (lot 3044, expiră la 15.12.2018) și Auchan File de Somon de Alaska afumat 200g (lot 3184, expiră la 29.12.2018), anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

somon afumat 200 somon afumat 150

„În urma analizelor efectuate la un eșantion din cele 5 analizate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin unde li se va rambursa integral suma”, transmit specialiștii de la ANSVSA.
Acest afiș trebuie să stea la vedere până pe data de 20 decembrie, respectiv 31 decembrie 2018 în cazul ambelor tipuri de produse.

Bacteria Listeria monocytogenes poate provoca listerioza – o afecțiune rară, infecțioasă, care se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate. Potrivit site-urilor de specialitate, există o adevarată varietate în ceea ce privește severitatea cazurilor, de la statutul de purtător temporar asimptomatic, până la răspândirea acută, bruscă a bacteriilor în sânge. De semenea, listerioza afectează cel mai adesea nou-născuții, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar scăzut. Diagnosticarea promptă și tratamentul bolii sunt necesare, pentru a evita apariția unor complicații severe ale bolii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus