Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Johann Strauss Ensemble, la Sibiu. Concertul de Crăciun va fi transmis în direct în Piața Mare

Johann Strauss Ensemble, la Sibiu. Concertul de Crăciun va fi transmis în direct în Piața Mare

Cu biletele epuizate în doar câteva zile de la punerea în vânzare, Concertul de Crăciun al orchestrei vieneze Johann Strauss Ensemble, programat vineri seara, va fi transmis în direct și în Piața Mare.

Transmisiunea celui de-al 12 concert susținut cu casa închisă de către Johann Strauss Ensemble va avea loc prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni, amplasat în cadrul Târgului de Crăciun, în zona patinoarului. Interpretarea formației vieneze va putea fi ascultată prin intermediul sistemului de sonorizare răspândit în mai multe zone ale Pieței Mari.

Astfel, lucrări semnate de marii compozitori Johann Strauss I și II, de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar și temele de Crăciun create de Johann Sebastian Bach, sunt doar câteva dintre bijuteriile muzicale care, timp de aproximativ două ore, vor răsuna și în centrul Sibiului. Concertul va începe vineri, 14 decembrie, de la ora 20:00, pe scena Centrului cultural ”Ion Besoiu”. Transmisiunea în direct va fi realizată și prin intermediul paginii Facebook afiliate publicației Turnul Sfatului.

strauss 2016 (12)

”Atracția concertelor susținute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, «sora mai mică» a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat artiști celebri din aria muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi”, arată organizatorii concertului de la Sibiu.

Prezenți de mai bine de un deceniu la Sibiu, în preajma fiecărui Crăciun, instrumentiștii cunoscutei orchestre spun că așteaptă în mod cert să revadă centrul istoric al orașului, precum și Târgul de Crăciun, în cadrul căruia – la fel precum în ultimii ani – concertul va fi transmis în direct. ”Îi salut pe toți cei din Sibiu. Sunt nerăbdător în așteptarea zilei de 14 decembrie”, a anunțat Russel McGregor, dirijorul Johann Strauss Ensemble.

 

logo actiune cofinantata de primaria sibiu

Concertul de Crăciun al orchestrei Johann Strauss Ensemble este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu  

Sponsori: 

   
Concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble este un eveniment care se bucură de susținerea următorilor parteneri: PIANO Gastro Pubflorăriile TulipaSmart PrintPlastic ProMagnetCV și Magic FM.
 

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din 1997 este concert-maestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Raimund

Acum 3 ani

Va rog sa corectati: Schönbrunn, nu Schöbrunn.
Raspunde

Cetatean Sibian

Acum 3 ani

Am fost la concertul pentru copii de la ora 17.00 impreuna cu copilul meu. A fost cea mai dezamagitoare experienta. Bilete scumpe, acustica de slaba calitate... Cel mai trist este ca cei mici au plecat tristi, dezamagiti si frustrati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus