Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Sibiul, pe ultimul loc la finanțările din fondul de rezervă. ”Am avut bun simț”

Sibiul, pe ultimul loc la finanțările din fondul de rezervă. ”Am avut bun simț”

Guvernul Dăncilă a acordat în 13 decembrie printr-o ordonanță de urgență bani din fondul de rezervă pentru finanțarea unor cheltuieli curente ale unor localități din țară. Județul Sibiu a ieșit cel mai prost din această împărțire. Doar la două localități din județ au ajuns bani: la Păuca și Porumbacu de Jos, în total 171.000 de lei (69.000 pentru Păuca și 102.000 lei pentru Porumbacu de Jos). „Alte lucruri interesante: Sibiul ia cea mai mică alocare din țară, 171 mii lei (adica vreo 40 de mii de Euro, cam cât un BMW dintr-ăla pe care îl folosea primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pe vremuri). Bucureștiul nu mai contează pentru Dragnea și Dăncilă”, a scris pe pagina de Facebook, deputatul Cătălin Nechifor, ex-PSD, actual membru al partidului condus de Victor Ponta.

”Primarii din Ardeal au avut mult bun simț”

La Păuca primar este Nicole Dancu (PNL), iar la Porumbacu de Jos – Ioan Strava (PSD). ”Am avut o solicitare scrisă și trimisă la București, e vorba de cheltuieli de personal și asistență socială. A fost o adresă pe care am primit-o și din ea am înțeles că se pot cere bani pe domeniul ăsta. Noi de acești bani am avut nevoie și atât am cerut. Ce am cerut, am și primit, atât am solicitat. Pe urmă am văzut că la alții s-a dat și pentru altceva, dar e problema lor. De fapt, din ce am văzut, primarii din Ardeal au avut mult bun simț în a cere, față de alte localități, din alte zone. În Vaslui, de exemplu, am văzut că s-au dat peste 15 milioane de lei”, a declarat Nicolae Dancu pentru Turnul Sfatului.

Vaslui – 18,16 milioane de lei. Teleorman – 15,46 milioane

În comparație, alte județe au primit mult mai mulți bani. Vaslui a primit în total 19,346 milioane lei, Giurgiu - 18,167 milioane lei, Maramureș - 16,2 milioane lei, Teleorman - 15,461 milioane lei, Vâlcea - 15,213 milioane lei. Deputatul a făcut și un calcul pe județe în funcție de ce partid deține președinția Consiliului Județean. Astfel, județele conduse de PSD au primit 226,886 mii lei, iar restul județelor, conduse de PNL sau UDMR – 35.784 de lei. ”Sigur că la repartizarea în interiorul județelor, pe localități, au fost alocate sume de bani și primarilor de altă culoare decât PSD sau ALDE, dar scopul este evident, vin alegerile europene și cine dă de mâncare, acela primește și recunoștință la vot”, a mai scris deputatul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

gaina cu oua de aur

Acum 3 ani

Pai daca ne lumineaza firicel de trificel despre stralucirea absoluta a farului din Alexandria, la ce ii mai trebuie Sibiului finantari?
Raspunde

yyy

Acum 3 ani

calde multumiri domnului ministru care face tot ce poate pt zona din care provine! cam atata poate...
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 3 ani

Pai pentru cei cinci postaci de pe TS sunt de ajuns fondurile. În scurt timp vom putea declara Sibiul un oraș liber de comuniști/pesedisti și se vor tăia fondurile de tot!
Raspunde

Ion ionescu

Acum 3 ani

Pentru a avea acces la fondul de rezerva, conform legii, trebuie facuta o cerere in acest sens. Neexistând cereri din partea autoritatilor locale, nu s-au dat bani, pentru ca nu pot fi dati din burta. Primarul din Pauca e si liberal, deci nu se tine cont de criteriul politic neapărat. Au primit aia din Vaslui si Teleorman mai mult ca aia au facut cerere in acest sens. Hai sa fim mai informați alta data, zic eu.
Raspunde

Un Iobag

Acum 3 ani

Fondurile sunt destinate cumpararii de voturi si fidelizarii bazinului de laturi electorale analfabete din Teleorman, Olt, Vaslui, etc. Sibiu, Cluj si alte zone de-astea incomode... nu vor primi nimic. Rolul lor este sa munceasca, sa poata fura "partidul" conducator, adica adunatura de clanuri primitive, intitulata PSD. La ce v-ati fi asteptat ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus