Luni,
18.01.2021
Innorat
Acum
-5°C

Under the Same Sky. O experiență de neuitat pentru elevii Școlii 18, în Macedonia

Under the Same Sky. O experiență de neuitat pentru elevii Școlii 18, în Macedonia

În perioada 10-14.12.2018, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 din Sibiu, Topârcean Tania, David Andrei, Grecu Nicoleta și Țigăeriu Theodora, au participat alături de dir. adj. prof. Tănasie Rodica, prof. Conț Simona și prof. Holirca Gabriela la a doua mobilitate din cadrul proiectului Under the Same Sky, în Macedonia.

Coordonatorul acestui proiect, care se adresează elevilor cu vulnerabilități sociale, este dir. adj. prof. Rodica Tănasie, iar scopul este de a stimula multiple forme de comunicare a emoțiilor grupului-țintă în vederea depășirii acestora.

Elevii au fost cazați timp de două zile la familii divorțate cu copii de vârstă asemănătoare lor și au participat alături de aceștia la cursurile organizate la Școala ,,OOU Hristijan Karposh” și structura acesteia în Kumanovo, Macedonia.

Programul artistic realizat de elevii școlii, activitatea de cunoaștere a celor două țări folosindu-se metoda CLIL, cina tradițională macedoneană urmată de dansuri specifice țărilor implicate - Macedonia, Polonia, Turcia, Slovacia și România-, excursia făcută la Ohrid și la Mănăstirea Sfânta Sofia sunt doar o parte din activitățile desfășurate. Elevii au realizat animații cu ajutorul unor aplicații Web 2.0, programe cu care s-au familiarizat în cadrul acestui proiect. În urma activităților, elevii au demonstrat spirit de echipă, dorință de comunicare, energie creatoare și curiozitate față de colegii lor din țările participante. De asemenea, ei au avut oportunitatea de a-și îmbunătăți și capacitățile inter- și translingvistice.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus