Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Foto-Video | Peste 100 de juni și junese s-au întâlnit la Săliște

Foto-Video | Peste 100 de juni și junese s-au întâlnit la Săliște

Peste 100 de tineri s-au strâns, astăzi, în Săliște, la „Întâlnirea cetelor de juni”. Ca în fiecare an, fetele nemăritate și flăcăii neînsurați își prezintă costumele populare, defilând mândri prin centrul orașului. Imediat după asta, fiecare ceată cântă și joacă după obiceiul locului. La final, tinerii se prind într-o horă, semn că Mărginimea va fi la fel de unită ca și până acum. 

Fie că purtau costume populare brodate sau cu aplicații din mărgele, toți junii și junesele s-au declarat mândri de straiele lor.

cete de juni

O tânără spune că are costumul de la bunica ei și că a fost special creat pentru ea. „Îl port cu mare drag, sunt mândră că sunt româncă”, spune ea.

Un tânăr din Săliște este de părere că acest eveniment îi uneșete pe oameni. „Mă mândresc că sunt săliștean, respect tradiția, îmi place foarte mult când vin toți frații din toată Mărginimea. În felul acesta, simt că ne unim toți și ne cunoaștem între noi”, crede el.

După ce au defilat, tinerii și-au prezentat dansurile specifice satului din care vin. La final, toți s-au prins în Hora Unirii.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Hora Unirii

Vizualizari: 3686

Comentarii

3 comentarii

Observatorul Popular

Acum 4 ani

În limba română NU există cuvântul ”junesă” și nici forma de așa -zis plural ”junese”! Turnul Sfatului vă faceți de râs!
Raspunde

lingvist sibian

Acum 4 ani

De unde stii? te-ai uitat in DOOM? Sau in DEX?
Raspunde

Observatorul Popular

Acum 4 ani

@lingvist sibian DESIGUR!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus