Vineri,
09.12.2022
Ceata
Acum
1°C

După ”Lazăr”, ”Goga” anunță participarea la concursul roboților

După ”Lazăr”, ”Goga” anunță participarea la concursul roboților

O echipă de opt elevi de la Colegiu Național Octavian Goga și COlegiul Național Gheorghe Lazăr, uniți sub numele Valak anunță calificarea la competiția internațională Zero Robotics High School Tournament, al cărei punct final se va desfășura în acest an, la Boston, SUA. Echipa Valak este formată din opt elevi de clasa a XII-a, profilul matematică-informatică: Victor Palagniuc, Rareș Păltineanu, Mihai Ghișe, Radu Cataramă, Gabriel Mihăilă, Radu Căpriță, Eric Avram și Sabin Mareș, sub îndrumarea profesorului de fizică Cimaron Ionescu.

Participarea elevilor de la ”Goga” la Zero Robotics High School Tournament a fost anunțată la sfârșitul anului trecut, calificarea lor producând-se mai târziu decât cea a colegilor lor de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr. După participarea la faza 3D a concursului a fost necesară crearea unei alianțe împreună cu doua echipe australiene, noua echipă  ajungând în final pe locul al 3-lea la Virtual Competition. Finala, ce se va desfășura luna viitoare la Massachusetts Institute of Technology (MIT) și NASA constă în testarea unui cod scris de fiecare echipă participantă în spațiu, pe Stația Spațială Internațională. Competiția consta în programarea unor sateliți pentru a rezolva probleme des întâlnite în spațiul cosmic.

Echipa de liceeni caută acum sprijin pentru a strânge 20.000 de dolari, necesari deplasării lor în Statele Unite. ”E pentru prima dată când o echipă de la Colegiul Național Octavian Goga participă și se califică în faza finală a acestei competiții. Sperăm să strângem suma necesară deplasării noastre în Statele Unite, pentru că e un moment important atât pentru noi, cât și pentru liceu și comunitatea noastră”, a declarat Victor Palagniuc, unul din membrii echipei.  Cei care vor să le vină în ajutor tinerilor ce pot participa la competiţia NASA sunt rugati să trimită un email pe adresa: valakteam1@gmail.com, au transmis membrii echipei prin intermediul unui comunicat de presă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Cetățean

Acum 3 ani

Și voi cerșiti, fraților?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionescu Cimarron

Acum 3 ani

ce numesti tu " cersit " este o recompensa a muncii lor si se numeste sponsorizare
Raspunde

coco telemea

Acum 3 ani

Ciudat... baietii din poza nu prea seamana a roboti.
Raspunde

sunt de acord cu coco telemea

Acum 3 ani

intradevar titlul putea sa fie mai sugestiv, baietii au iesit pe 3 in semifinalele virtual si codul va fi testat in spatiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus