Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

DSVSA Sibiu ”a rupt” în decembrie. 17,7% din amenzile din țară s-au dat în Sibiu

DSVSA Sibiu ”a rupt” în decembrie. 17,7% din amenzile din țară s-au dat în Sibiu

Direcţiile pentru siguranţa alimentelor au dat amenzi de peste 400.000 de lei în toată ţara în luna decembrie. De departe cea mai drastică direcție județeană a fost cea din Sibiu, cu amenzi de peste 70.000 de lei.

Controalele din luna decembrie au avut ca temă națională firme care desfăşoară activităţi în fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe, scrie zf.ro. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a dat amenzi în valoare de 71.200 lei. Neregularitățile au vizat etichetarea, ambalarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

În cursul lunii decembrie 2018, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 8.138 de controale în unităţile din industria agroalimentară, acordând 120 de amenzi în cuantum de 416.900 de lei.

Totodată, controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 120 de amenzi în cuantum de 416.900 de lei, la nivel național.

După Sibiu, cele mai mari amenzi s-au dat în Gorj - 46.000 lei, Dâmbovița - 36.700 lei și Cluj - 28.300 lei. Cele mai puține amenzi s-au dat în Vâlcea și Tulcea, câte 1.200 de lei.

Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

deci sibiul e pe primul loc
Raspunde

Ion traista

Acum 5 ani

E foame la psd. S-au trimis dulaii sa rupa din talpa tarii, nu mai sunt bani la buget dupa stralucitoarea conducere adancila, nu mai sunt bani de furat si tinut in lesa pensionarii si birocratii impinge foaie din monstruozitatea anacronica de posturi caldute la stat
Raspunde

Pesta Pesedista

Acum 5 ani

Au distrus bugetul, si-au angajat slugile si amantele la stat, au mituit pensionarii si asistatii social sa-i voteze iar acum nu mai au bani. PSD e catastrofa nationala, au creat un stat supradimensionat, plin de toate putorile clanurilor, in timp ce contribuabilii emigreaza iar demografia e la un nivel dezastruos.
Raspunde

Luca

Acum 5 ani

Problemele sunt aceleasi in toata tara ... probabil spagile difera ... felicitari DVSVA Sibiu !
Raspunde

cititor 13

Acum 5 ani

dar ce nu inteleg de ce este in poza angajata OPC-ului ???? alo? se aude ???
Raspunde

CitizenX

Acum 5 ani

Poate merg in control si la magazinele Profi (in special pe semaforului) care tin marfa expirata de cateva zile in rafturi. Si poate ii mai amendeaza un pic si pe cei care tin magazinele in ultimul hal de jeg si vand legume si fructe bune de dat la porci.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus