Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
12°C

„Un om la locul lui”, un film despre decizii imposibil de asumat, la GONG

„Un om la locul lui”, un film despre decizii imposibil de asumat, la GONG

Filmul românesc revine la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG. În cadrul unei proiecții speciale a filmului „Un om la locul lui”, cei prezenți vor avea ocazia să îl cunoască pe regizorul Hadrian Marcu, joi, de la ora 19:00.

Petru Tudoran (Bogdan Dumitrache), inginer de foraj într-o companie multinațională, a primit o ofertă de muncă la București. Viitoarea soție este însărcinată. Fosta iubită a suferit un accident înfiorător. Acum, Petru trebuie să facă o alegere. Un om la locul lui, un film despre decizii imposibil de asumat, scris și regizat de Hadrian Marcu, o adaptare liberă după  romanul Firesc al lui Petru Cimpoeșu, ajunge la Sibiu.

Photo credit Ionut Macri

Prezentat în premieră mondială la festivalul de film de la San Sebastian, Un om la locul lui, filmul de debut în lungmetraj al regizorului Hadrian Marcu, din distribuția căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădălina Constantin și Adrian Titieni, va avea o proiecție specială la Sibiu. Evenimentul va avea loc joi, 17 ianuarie, de la ora 19.00, la Teatrul Gong, în prezența regizorului Hadrian Marcu și a actriței Ada Galeș.

„În mod instinctiv, oamenii caută afecțiune dar afecțiunea vine la pachet cu o altă persoană, ceea ce poate face situația complicată. Câteodată e de preferat singurătatea dar aceasta nu este o opțiune pe termen lung. Această contradicție creează pentru unii dintre noi o permanentă stare de conflict. Filmul încearcă să redea lupta interioară a unui bărbat și eșecul acestuia de a se înțelege pe sine. Eșecul de a evolua pe plan personal și degradarea cauzată de repetarea inconștientă a greșelilor.”, spune regizorul Hadrian Marcu.
Un om la locul lui a avut premiera mondială în cadrul secțiunii New Directors a Festivalului de Film de la San Sebastian. Filmul are o durată de 93 de minute și are un rating AP12 (acordul părinților pentru copii sub 12 ani). Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin entertix.ro sau la sediul Teatrului Gong. Prețul unui bilet este de 10 lei.

UnOmLaLoculLui_Poster_RO

Hadrian Marcu (n. 1976, Brăila) a absolvit Facultatea de Drept în 1999, iar  în 2003 a început studiile la Facultatea de Regie a Universității Media. A lucrat ca regizor secund pentru lungmetrajul „Hârtia va fi albastră”, în regia lui Radu Muntean, iar din filmografia sa mai fac parte opt scurtmetraje, printre care se regăsesc „Domnul David”, „Unchiul Victor” şi „Joi”, acesta din urmă fiind selecţionat în competiţiile oficiale ale festivalurilor de film de la Namur, Thessaloniki și  Hamburg. De-a lungul carierei sale, Hadrian Marcu a fost asistent de regie pentru aproximativ 80 de reclame, realizate în colaborare cu unele dintre cele mai prestigioase case de producție din România și din străinătate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus