Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
24°C

Întâlnire Regiune Gastronomică – Bogdan Trif. ”În viitorul apropiat se decid acțiunile comune”

Întâlnire Regiune Gastronomică – Bogdan Trif. ”În viitorul apropiat se decid acțiunile comune”

Reprezentanții Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 (SRGE2019) și Ministrul Turismului, Bogdan Trif, președintele interimar al PSD Sibiu s-au reunit la Sibiu, în cadrul unei întâlniri de lucru în care au fost discutate posibilitățile de colaborare între cele două părți. Alături de Trif a participat și o echipă tehnică din partea Ministerului Turismului, pentru a căuta proiecte de colaborare în anul 2019. Conform unui comunicat de presă remis de Consorțiul SRGE2019 s-a prezentat conținutul și filosofia de lucru a Programului, accentuând faptul că acesta este un program ambițios de dezvoltare locală sustenabilă și nu numai un program de evenimente. ”Regiunea Sibiu a prezentat conținuturile și canalele de promovare națională și internaționala precum și partenerii cheie din cadrul Programului. Reprezentanții Ministerului Turismului au evidențiat importanța dezvoltării de destinații românești vizibile și atractive pe plan internațional și au prezentat principalele linii de promovare a României și destinațiilor ei, subliniind importanța piețelor externe și capacitatea ministerului de a asigura prezența la târguri și evenimente naționale și internaționale de turism. Au fost discutate o serie de proiecte și evenimente importante, propuse de ambele părți, pentru a fi derulate în parteneriat în anul 2019, urmând ca în viitorul apropiat să fie decise acțiunile comune care vor fi întreprinse și modalitățile în care acestea vor fi finanțate sau cofinanțate din bugetul național și cele locale”, se arată în comunicat.

Ca prim pas, la propunerea  reprezentanților Ministerului Turismului, Consorțiul SRGE2019 a fost de acord cu cedarea gratuită a drepturilor de autor către Ministerul Turismului, pentru toate produsele de promovare pe care le deține, urmând ca acestea să poată fi folosite pentru promovare în cadrul acțiunilor și evenimentelor la care ministerul participă.

În perioada imediat următoare, cele două părți vor stabili un format tehnic de cooperare și o agendă comună de evenimente, care să susțină promovarea destinației culturale Sibiu și a turismului cultural și gastronomic în România.

Programul SRGE2019 este derulat de un Consorțiu alcătuit din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

yyy

Acum 2 ani

s-au intalnit tuse cu junghiul, trif cu iordanescu. din ditamai orasul astia sunt aia care conduc...
Raspunde

vio

Acum 2 ani

SRGE si cei 40 de hoti
Raspunde

Toma

Acum 2 ani

Ne-ati face un mare serviciu daca nu mai vorbiti de Trif!Este,nu numai un incompetent,dar si un rauvoitor!Omul asta are atata rautate in el;cine a aruncat mai mult noroi sibienilor decat el?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus