Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Peste 2.500 de sibieni se ”bat în familie” în fiecare an. Primăria înființează echipe de intervenție

Peste 2.500 de sibieni se ”bat în familie” în fiecare an. Primăria înființează echipe de intervenție

În două treimi din cazurile de stări conflictuale la care este solicitată intervenția poliției, agenții constată că violența se produce în interiorul familiilor. Acesta este contextul în care Primăria Sibiu a decis să înființeze o echipă de intervenție de urgență în cazurile de violență domestică.

Pe parcursul anului trecut, din cele 3.728 de situații în care polițiștii din județul Sibiu au fost solicitați să intervină pentru a aplana diferite conflicte, 2.543 din aceste conflicte se petreceau în interiorul familiilor. Spre comparație – se mai arată în raportul IPJ Sibiu pe anul 2018 –, 207 dintre aceste stări conflictuale se manifestau între grupuri, restul de 978 de conflicte fiind “din alte motive“.

În acest context, Primăria municipiului Sibiu a decis să înființeze o echipă mobilă pentru “intervenția de urgență în cazurile de violență domestică“. Această echipă va fi condusă de șeful Biroului Protecția copilului din cadrul Direcției de asistență socială Sibiu, patru angajați ai acestei direcții, un reprezentant al Poliției locale și unul din partea Asociației Femeilor din Sibiu (prima organizație non-guvernamentală din oraș care s-a implicat în protejarea victimelor violenței în familie). “Nominalizarea reprezentanțiilor instituțiilor care fac parte din echipa mobilă și atribuțiile acestora se va face prin dispoziție a Primarului municipiului Sibiu. Transportul echipei mobile se realizează cu mijlocul de transport al Poliției locale Sibiu, care asigură securitatea victimei și a echipei mobile“, se arată în proiectul de hotărâre care urmează a fi supus dezbaterii Consiliului local Sibiu în ședința din această săptămână. Echipa de intervenție este încurajată de autoritățile locale să încheie, în viitor, acorduri de colaborare și cu reprezentanți ai cultelor religioase pe plan local, precum și cu reprezentanți ai unor asociații și fundații relevante în domeniul combaterii violenței domestice.

În următoarea lună, urmează a fi elaborată și procedura de lucru a echipei mobile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus