Marţi,
02.06.2020
Innorat
Acum
9°C

Sibiul devine Regiune Gastronomică Europeană peste trei săptămâni. Cu ”bucătăria ciobănească”

21 Ianuarie 2019 21:41

Sibiul devine Regiune Gastronomică Europeană peste trei săptămâni. Cu ”bucătăria ciobănească”

Autoritățile județene au anunțat faptul că preluarea titlului de Regiune Gastronomică Europeană va fi preluat de Sibiu în cadrul unui eveniment organizat între 11 și 16 februarie 2019.

Gusturile iernii este evenimentul programat în perioada 11 – 16 februarie 2019, în cadrul căruia Sibiul va prelua, în mod oficial, titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Anunțul a fost făcut în fața primarilor din județ de către Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de comerț din Sibiu, desemnat să coordoneze Programului Sibiu RGE 2019. ”Cu acest prilej – al evenimentului Gusturile iernii, n.r. - va fi lansat conceptul de «bucătărie regională» reprezentată în județul Sibiu de «bucătăria ciobănească»”, se arată într-un comunicat de presă emis ca urmare a întâlnirii dintre conducerea CJ Sibiu, Iordănescu și primarii din județ.

Primarii să vină cu proiecte

Derulată la finele săptămânii trecute, întâlnirea dintre autoritățile județene și primarii din județ a avut drept scop încurajarea edililor să vină cu proiecte în cadrul SRGE 2019. „Dacă știm să ne implicăm și să exploatăm titlul de Regiune Gastronomică Europeană, acest lucru poate să așeze județul Sibiu pe harta lumii. Ne dorim acest lucru, ne dorim să ne arătăm potențialul gastronomic, încă insuficient valorificat, și vă invităm să fiți parteneri în acest program, pentru că doar împreună putem face lucruri frumoase, evenimente de ținută, cu accent pe produse locale”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, potrivit unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului. În cadrul întâlnirii, primarilor le-a fost amintit de ”Cartea Gusturilor” și ”Mic Dejun Sibian”, cataloage în care sunt incluse restaurantele din județ care au în meniul lor produse locale.
”Primarii sunt așteptați să completeze Programul SRGE 2019 cu proiecte locale, care pot primi sprijin financiar și din partea Consiliului Județean Sibiu prin intermediul unui instrument dedicat gastronomiei, reprezentat de Agenda comunității. Pe lângă finanțare, sprijinul pe care Consorțiul îl oferă primăriilor constă și în promovarea evenimentelor locale în măsura în care acestea corespund cerințelor programului, promovare care va direcționa turiștii spre mediul rural”, comunicat Consiliul Județean Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

yyy

Acum 1 an

tu pe unde postezi, indiferent sub de nume, nu faci decat sa dovedesti ca esti neuron contra naturii
Raspunde

Cristiana Popandau

Acum 1 an

E o vrajeala hipstereasca antiromaneasca. De fapt, tot ce se intampla in Sibiu in ultimii ani e din categoria asta. Poate are dreptate Stefanescu si ne salveaza PSD de la situatia asta penibila...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus