Vineri,
01.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Folosește Poliția Rutieră camerele CNAIR pentru amenzi? Unde sunt amplasate în zona Sibiului

Folosește Poliția Rutieră camerele CNAIR pentru amenzi? Unde sunt amplasate în zona Sibiului

În luna decembrie în presă au apărut în presa centrală informații conform cărora Poliția Rutieră Română va folosi camerele de supraveghere ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere „pentru a aplica sancțiuni pentru depășirea vitezei începând cu anul 2019”.

Deputatul de Sibiu Mircea-Vasile Cazan s-a interesat în baza căror decizii și protocoale cu CNAIR MAI a hotărât să înlocuiască radarele poliției cu camere de supraveghere privind infrastructura rutieră. Totodată, într-o interpelare adresată ministrului de Interne, Cazan s-a interesat ce măsuri va lua instituția în anul 2019 pentru amplasarea radarelor sau a camerelor de supraveghere pe alte drumuri naționale sau tronsoane ale autostrăzilor existente, cu excepția celor care există deja.

În România ar exista 74 de camere care aparțin CNAIR. Pe teritoriul județului Sibiu nu se află niciuna, însă pot fi găsite pe alte două drumuri importante pe care circulă sibienii: pe DN1-Sercaia și DN1-Timișul de Sus; precum și pe DN7-Călimănești/Seaca.

Carmen Dan, ministrul de Interne, i-a răspuns deputatului sibian parțial – precizând că cele 74 de camere vor aparține în continuare CNAIR.

„Acestea nu sunt echipate cu funcția de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, ci îndeplinesc exclusiv funcția de citire a numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor în scopul verificării achitării tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România”.
De asemenea, ministrul a spus că instituția pe are o conduce a achiziționat alte 50 de „sisteme mobile de supraveghere a traficului rutier” care vor măsura viteza de deplasare a autovehiculelor „în vederea reducerii numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora”.

Totodată, MAI întreprinde demersuri pentru „accesarea de fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru implementarea unui proiect ce vizează creșterea gradului de monitorizare a traficului rutier în toate zonele de risc ridicat de producere a evenimentelor rutiere prin îmbunătățirea dotării poliției rutiere cu echipamente moderne”.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Deja Vu

Acum 3 ani

Ati scris gresit "boschetarii"!
Raspunde

kamerasutra

Acum 3 ani

Nu le foloseste nimeni... de frica sa nu se prinda pe vreo filmare membrii PSD la furat sau unde n-ar fi trebuit sa fie sau cu amante sau cu masini furate ori prea scumpe etc etc... motivele sunt multe. La statul fictiv romanesc nu se practica treaba asta... ca deranjeaza hotii !
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

Ii e frica lui Cazan ca va fi prins cu viteza prea mare?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus