Mai multe spitale din Sibiu vor primi despăgubiri în urma scandalului în legătură cu dezinfectanții diluați pe care Hexi Pharma i-ar fi trimis către mai multe unități medicale din întreaga țară, timp de mai mulți ani. Tribunalul București a dispus ca Hexi Pharma să plătească un prejudiciu de aproximativ 125 milioane lei, respectiv contravaloarea produselor biocide neconforme achiziționate de sute de spitale din țară.
Compania Hexi Pharma va fi dizolvată, după ce decizia instanței va rămâne definitivă, se arată în cel mai recent verdict dat de Tribunalul București. Alături de alte spitale de stat și private din țară care s-au constituit părți civile în dosar, trei spitale din Sibiu vor primi despăgubiri. Este vorba despre Spitalul de Pediatrie, Spitalul de Psihiatrie și Spitalul General CF.
„E o sumă mică. Noi nu am avut multe contracte cu ei, deci nu e o despăgubire prea mare. 10.000 de lei ce înseamnă pentru un spital? O picătură. E o sumă mică. Dar e normal ca banii să fie primiți și până la urmă e o chestie de justiție”, a declarat Stelian Banciu, managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu.Spitalul General CF Sibiu va primi 22.577 lei, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va primi despăgubiri de 10.101 lei, iar Spitalul de Psihiatrie „Dr.Gh.Preda” Sibiu va primi 155.097 lei.
Despăgubiri și pentru spitalele care nu au depus plângere, dar au fost păcălite de Hexi Pharma
De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis confiscarea sumei de 36 milioane lei de la Hexi Parma, obținute de companie de la 205 spitale de stat şi private din ţară, care nu s-au constituit părți civile în dosar. Și în acest caz câteva spitale sibiene au fost despăgubite, printre care se află chiar Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cel mai mare spital din zonă fiind printre unitățile care au primit cea mai mare sumă de bani, alături de Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoșani, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, SJU “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și Institutul Clinic Fundeni.
Spitalul Județean Sibiu va primi în acest dosar 1.471.319,72 de lei. Reprezentanții SCJU Sibiu spun că suma este una importantă pentru economia spitalului, chiar dacă la prima vedere nu pare deosebită. Anul trecut spre exemplu, SCJU Sibiu a avut un buget din încasări de peste 260 de milioane de lei.
Pe aceeași listă se află și Spitalul Municipal Mediaș, care va primi suma de 9.724 lei.
În cadrul acestui proces, 125 de unităţi sanitare din întreaga ţară s-au constituit părţi civile pentru a-şi recupera prejudiciul. Dacă decizia rămâne definitivă, atât Hexi Pharma cât și Flori Dinu trebuie să plătească despăgubirile către spitalele care au cumpărat pe parcursul mai multor ani produse la această companie. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Spitalul General , Spitalul Județean , Hexi Pharma , Spitalul Județean Sibiu , Tribunalul Bucureşti , Urgență Sibiu , Urgenţă Bucureşti , Pediatrie Sibiu , Spitalul Clinic Judeţean , Sfântul Ioan Botezătorul , Compania Hexi Pharma Co , Spitalul Municipal Mediaș , Stelian Banciu , Institutul Clinic Fundeni , Spitalul Universitar , Urgenţă Botoșani , Flori Dinu , Hexi Parma
Vizualizari: 1110
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Un cititor
Acum 5 ore
Adi Gliga
Acum 5 ore
Canaris
Acum 5 ore
Aci Duțu
Acum 5 ore
Nobody