Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

„Tribut Ceaikovski”, cea mai nouă premieră la Teatrul de Balet Sibiu

„Tribut Ceaikovski”, cea mai nouă premieră la Teatrul de Balet Sibiu

Muzica, dansul și unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, Piotr Ilici Ceaikovski, sunt cele trei elemente esențiale ale spectacolului ”Tribut Ceaikovski”. Evenimentul marchează prima premieră a Teatrului de Balet Sibiu din anul 2019 și va avea loc sâmbătă, 16 martie, de la ora 19, la Sala Thalia.

Spectacolul de dans clasic, în coregrafia lui Vittorio Galloro, este un tribut adus lui Piotr Ilici Ceaikovski, în încercarea de a pune în lumină eleganța, rafinamentul și frumusețea pură a operelor marelui compozitor rus. Totul în pași de dans.

Un spectacol în două părți

”Tribut Ceaikovski” este un spectacol în două părți, în care muzica părăsește partitura și ia forma dansului, prin intermediul mai multor momente coregrafice. Astfel prima parte a spectacolului cuprinde două tablouri. Primul tablou este ”construit” pe baza Concertului pentru pian nr. 2 în Sol major op.44, al doilea tablou având la bază Concertul pentru pian nr.1. Ambele tablouri aduc în scenă duete și momente solistice, printre personaje regăsindu-se însuși Ceaikovski, împreună cu muza sa, spun reprezentanții Teatrului de Balet Sibiu.

Cea de-a doua parte a spectacolului este un omagiu adus nuanțelor și culorii din muzica marelui compozitor rus. Pe scenă vor urca patru cupluri de dansatori care, prin dans vor transpune din partitură, în realitate, patru culori pe care coregraful le distinge în creația ceaikovskiană –roșu, care oglindește pasiunea din muzica lui Ceaikovski, galben, ce semnifică inspirația, verde, virtuozitatea și argintiu, frumusețea absolută.

Cei care din diverse motive nu vor reuși să ajungă la premiera de sâmbătă, vor putea să vadă reluarea spectacolului duminică, 17 martie, de la ora 19, la Sala Thalia.

”Fragile Love. Rhapsody in Blue” și ”Legături. Boléro”, în februarie

”Tribut Ceaikovski”  nu este singurul spectacol pregătit de Teatrul de Balet Sibiu pentru această  perioadă, iubitorii dansului fiind invitați să se bucure de ”Legături.Boléro”, duminică, 17 februarie, de la ora 19, la Sala Thalia. Tot duminică, dar pe 24 februarie balerinii sibieni vor aduce în fața publicului ”Fragile Love. Rhapsody in Blue”, spectacol ce se va desfășura începând cu ora 19, la Sala Thalia.

Biletele pentru toate evenimentele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate din Parcul Tineretului, nr. 1 sau online, de pe kompostor.ro.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

binema

Acum 3 ani

Aici sunt banii contribuabililor, oare cati clienti vor avea ? Penibili…..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus