Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Birț, FC Hermannstadt: „Nu avem legături cu impresari moldoveni”

Birț, FC Hermannstadt: „Nu avem legături cu impresari moldoveni”

Jucătorii și antrenorul de la FC Hermannstadt nu sunt conduși de impresari dubioși, este o tâmpenie. Aceasta este reacția președintelui clubului sibian, Teodor Birț, după ce Gazeta Sporturilor a publicat un articol - în ajunul meciului pe care sibienii îl vor disputa cu FCSB - în care sugerează acest lucru.

Ieri și alaltăieri, GSP a publicat articole în care se menționează că trei formații din Liga 1 și care pot evolua toate în play-out „sunt controlate de doi agenți, Arcadie Zaporojanu și Octavian Moraru, care s-au implicat după startul de sezon slab al nou-promovatei”. „Ce fac, concret, impresarii? Ei preiau managementul cluburilor, devin responsabili de alegerea antrenorilor și de recrutarea jucătorilor. Pentru că au o rețea de cunoștințe formate în timp, reușesc să dibuiască fotbaliști mai buni decât cei pe care și-i i-ar permite în condiții normale respectivele cluburi. Doar că oficialii din acte ai acelor formații pierd controlul, patronii din realitate, cei în fața cărora răspund tehnicienii și jucătorii, devin Zaporojanu și Moraru”, a scris GSP.

„Mă deranjează foarte mult când se dorește neapărat a se induce niște aspecte care nu au nimic în comun cu realitatea. În momentul în care au apărut în mass media aceste informații, am încercat foarte repede să vin cu o replică și să spun că nu, n-au niciun fel de amestec la noi în club, n-au nicio legătură cu jucătorii noștri, cu antrenorul nostru, cu absolut nimeni. Dar se pare că se insistă, pentru că după poziția pe care am luat-o apare un alt articol în care se spune că Birț recunoaște legătura cu impresarii. Adică dacă am spus că i-am cunoscut pe acei oameni și că cu unul dintre ei m-am întâlnit de trei ori pe trei stadioane - normal, că atunci când te întâlnești cu un om, îl saluți și atât. Mi se pare o mare tâmpenie”, a declarat Teodor Birț la conferința de presă de vineri seara.
Articolele din GSP au fost publicate în ajunul meciului dintre FCSB și FC Hermannstadt, care se va disputa luni, 11 februarie, pe Arena Națională. Birț crede că astfel s-ar încerca crearea unor tensiuni în club.

„Nu vreau să consider că încet-încet se încearcă să se inducă anumite tensiuni în club, dar nici nu-mi convine când apar lucruri care n-au nimic în comun cu adevărul, lucruri pe care încerc să le precizez, vin cu argumente, cu explicații și în continuare se pare că se dorește neapărat să fim asociați cu aceste persoane. Ca și concluzie, scot încă o dată în evidență faptul că avem un singur jucător care nici măcar nu este impresariat de acești oameni, nu au niciun fel de amestec în clubul nostru, nu au niciun fel de legătură cu ceea ce înseamnă echipa, banca tehnică și parcursul nostru din acest an competițional. Mi-aș dori foarte mult să nu mai fim asociați cu persoane care nu au tangență și legătură cu noi”, a adăugat Birț.

În altă ordine de idei, Teodor Birț a spus că meciul cu FCSB „este unul important pentru noi, dar toată peesiunea este pe ei (pe steliști - n.n.)”. „Noi trebuie să ne bucurăm de fotbal, de faptul că vom juca pe Arena Națională. Dacă jucătorii vor pune în practică ceea ce le va zice Vasile (Miriuță), putem avea chiar și succes. Despre băieți pot spune că se vede că au poftă de joc, știu că nu vor dezamăgi”, crede președintele clubului.

La rândul său, antrenorul Miriuță crede că succesul din cupă de anul trecut contra lui FCSB va ajuta moral echipa. „Bravo lor, ei fac sacrificii enorme, suntem tot timpul pe drumuri. Important e că băieții sunt uniți”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus