Miercuri,
21.04.2021
Innorat
Acum
9°C

Locuitorii din Cartierul Arhitecților nu și-ar dori pistă de bicicletă: Se ascund interese imobiliare

Locuitorii din Cartierul Arhitecților nu și-ar dori pistă de bicicletă: Se ascund interese imobiliare

Pe site-ul Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților a fost publicat un articol în care se anunță că locuitorii din cartier nu ar fi de acord cu proiectul de construire a unei piste de bicicletă care să lege Cisnădia de Sibiu, via Cartierul Arhitecților.

Asociația a organizat un sondaj pe pagina sa de Facebook în care 75% dintre respondenți ar considera continuarea acestei piste de biciclete/ trotuar către Cisnădie drept ne-prioritară și doar 25% consideră că este prioritară. La sondaj ar fi participat 273 de persoane.

„Deși acest proiect este prezentat de către Primăria Cisnădie drept pista de biciclete Cisnădie-Sibiu, proiectul concret care se dorește a fi realizat în decursul anului 2019 constă de fapt doar în prelungirea actualei piste/ trotuar din Cartierul Arhitecților, de la Strada Daniel Renard către Cisnăđie. Așadar, în fapt nici nu este vorba de un proiect axat pe Cartierul Arhitecților, pentru că doar 2-3 străzi din marginea cartierului vor beneficia direct de această investiție, urmând a fi conectate cu această ocazie la trotuarul/ pista de biciclete existent/-ă. Prelungirea efectivă a pistei în cartier va fi de circa 100m. În rest, utilizarea acestei piste/ trotuar va fi redusă (în scop recreațional și cât timp pista va rezista) și deci nu se justifică alocarea de fonduri prioritar (în acest moment) pentru acest proiect pentru că locuitorii nu se deplasează spre Cisnădie, ci spre Sibiu, atât pentru locuri de muncă dar și pentru servicii publice (creșe, școli, grădinițe) sau private. Deplasarea locuitorilor din Cisnădie spre Sibiu, utilizând această pistă/ trotuar pare destul de improbabilă inclusiv cauza poluării cu noxe în zona Cartierului Arhitecților, a deselor întreruperi (prin diferențele de nivel aferente dar și prin necesitatea de a ceda prioritatea față de mașini) ale pistei în dreptul străzilor din cartier precum și a faptului că, în lipsa unui trotuar, pe această pistă destul de îngustă (între 1.4 și 2m lățime) se deplasează laolaltă pietoni și bicicliști”.
Membrii ADCA mai cre că insistența pentru acest proiect „este foarte posibil să ascundă interese imobiliare”. „Sub umbrela acestui proiect aparent inofensiv Primăria Cisnădie poate ajuta dezvoltatorii imobiliari să înceapă noi proiecte dincolo de limitele actuale ale cartierului, sub pretextul că există infrastructura necesară (prin implementarea acestui proiect, la acest moment), ignorând în continuare toate problemele pe care le creează acest tip de dezvoltare imobiliară haotică”, scriu aceștia.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Shadow

Acum 2 ani

Piste de biciclete pe trotuar... Bravo! Nu mai bine o bandă separată pentru autobuz?
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

proverb romanesc si c...a si fata mare nu se poate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus