Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
20°C

”Părintele” a 22 de soiuri noi de legume vine la Sibiu pentru a oferi sfaturi gratuite

”Părintele” a 22 de soiuri noi de legume vine la Sibiu pentru a oferi sfaturi gratuite

Sibiul găzduiește sâmbătă o piață de semințe, toți cei interesați putând primi aici sfaturi gratuite de la unul dintre cei mai cunoscuți legumicultori din țară.

Sâmbătă, 9 februarie 2019, între orele 10:00-13:30, foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, corp B (din strada George Barițiu, nr. 7) se va transforma într-o piață de semințe și informații utile pentru grădinărit. Protagoniștii principali ai evenimentului sunt membrii grupului Semințe cu Suflet care vor oferi în regim gratuit semințe și butași de legume, flori și fructe din soiuri tradiționale.

Costel Vânătoru este ”părintele” a 22 de soiuri noi de legume obținute prin cercetare: 15 soiuri clasice omologate și brevetate, 3 hibrizi și alte 4 soiuri pentru care se așteaptă răspuns de la Oficiul de Stat pentru Invenții şi Mărci în vederea brevetării. semințe și informații utile pentru publicul sibian.

Costel Vânătoru este ”părintele” a 22 de soiuri noi de legume obținute prin cercetare: 15 soiuri clasice omologate și brevetate, 3 hibrizi, şi alte 4 soiuri pentru care se așteaptă răspuns de la Oficiul de Stat pentru Invenții şi Mărci în vederea brevetării.

La eveniment participă și Complexul Național Muzeal ASTRA cu câteva elemente expoziționale distincte: o expoziție fotografică, prezentări Power-Point, dar și cu un aport substanțial de eșantioane de semințe legumicole, rezultat al programelor de cercetare și de valorificare a peisajului cultural-agrar, din zonele etnografice și istorice ale României.

De asemenea, Muzeul ASTRA va continua colaborarea în cadrul programului Gusturile Sibiului - Grădini cu Suflet, generat de partenerii implicați în Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană-2019, prin amenajarea unor grădini de legume în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (zona de interacțiune Etno-Tehno Parc) folosind metode arhaice de cultivare.

Invitat special în eveniment este dl dr. Costel Vânătoru, directorul Laboratorului de Genetică şi Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, care va însoți delegația sa de specialiști care vor amenaja un stand cu semințe și informații utile pentru publicul sibian.

Ediția din acest an a Pieței de semințe și grădinărit Semințe cu suflet este parte a proiectului Gusturile Sibiului - Grădini cu Suflet din cadrul programului Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus