Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Șovăială: ”Nu există nicio scuză pentru PSD, să nu ajute Sibiul”

Șovăială: ”Nu există nicio scuză pentru PSD, să nu ajute Sibiul”

Fost vicepreședinte și președinte interimar al Consiliului Județean Sibiu, deputat și secretar general al PNL Sibiu, Constantin Șovăială explică într-un interviu pentru Turnul Sfatului care sunt prioritățile organizației  din care face parte și răspunde semnalelor publice ale PSD.

PNL a anunțat că nu va vota Bugetul. Sunt și alte motive decât cele politice, evidente, pentru asta?

Motivele sunt în primul rând altele decât politice. Pentru PNL nu este un scop în sine respingerea inițiativelor PSD, numai fiindcă vin de la PSD. Pentru PNL scopul este apărarea intereselor românilor, ale sibienilor, concret vorbind. Sunt foarte multe motive pentru care Bugetul pe 2019 trebuie respins, iar primul este că e clădit pe o mare minciună: execuția bugetară a anului trecut. Dar dincolo de motivele care se referă la buget, sunt și cele care privesc Sibiul, acei mulți de zero despre care scriați și dumneavoastră. Zero pentru Palatul de Justiție, zero pentru noul Spital Județean și altele.

Pe de altă parte, acolo unde nu a fost zero, nu ați votat favorabil. PSD dădea drept exemplu refugiul Salvamont Păltiniș, pentru care Bogdan Trif spunea că a alocat 5,5 milioane de lei…

Intenția finanțării refugiului a fost discutată cu fostul ministru al Turismului, dinaintea domnului Trif, dar nu este prima data când PSD Sibiu se împăunează cu faptele altcuiva. Așa au făcut și cu amendamentul de anul trecut, cu privire la Centura Mediaș. Ca fapt divers, sub  conducerea lui Trif, Ministerul Turismului a încercat mai degrabă să încurce, decât să sprijine acest proiect. Probabil deloc întâmplător, funcționării de la București s-au pierdut în corespondențe prelungi, de necesitate discutabilă. Am lucrat în administrație. Pot să îmi dau seama când cineva vrea să-ți bage bețe-n roate, iar în acest caz așa a fost, probabil cu gândul că la un moment dat să fie mustrate autoritățile locale, în dulcele stil pesedist. Din fericire, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean, a  acționat cu maximă eficientă și în colaborare cu doamna primar Astrid Fodor a dus la îndeplinire toate mofturile Ministerului Turismului.

Și totuși, ați votat împotriva finanțării refugiului…

Fals! Am votat împotriva bugetului Ministerului Turismului, ceea ce înseamnă mai mult decât refugiul de la Păltiniș. PSD încearcă la Sibiu metode de comunicare publică eficiente în alte părți ale țării. Aici , însă, oamenii înțeleg trucurile astea de prost-gust și, așa cum am văzut la toate alegerile recente, le și sancționează. Sibienii au înțeles, dar văd că pentru PSD este, evident, mai greu. Mai spun o dată:  am votat împotriva bugetului Ministerului Turismului în primul rând din cauza lipsurilor lui. Refugiul Păltiniș e 0,0001% din cât ar trebui să facă Ministerul Turismului.

Între amendamentele depuse de PNL se află Centura Sud a municipiului Sibiu.

Da, dar mai sunt și alte 15 amendamente pentru județul Sibiu pe care noi liberalii sibieni le-am propus. De la proiecte în cele două municipii: Centura Sud Sibiu, bazinul de înot și locuințe în Mediaș  și până la proiecte locale de rețele în localități. În plus, susținem proiecte județene precum noul Spital Județean, investiții în drumuri și altele asemenea.

Centura Sud este un demers cu privire la care colegul nostru Virgil Popa, fostul viceprimar PNL al municipiului Sibiu, a amintit niște soluții. Desigur, sunt și altele, dar de undeva trebuie pornit.

sovaiala

Există vreun traseu?

Există un document  elaborat  în urmă cu mai mulți ani,  care propune parțial drum nou, parțial utilizarea infrastructurii vechi, cu lărgirea carosabilului la patru benzi. Traseul în discuție ar parcurge, în ordine,  zone din Șelimbăr, Sibiu, Cisnădie și Cristian. Repet: este un punct de pornire, însă este momentul să începem discuțiile. Doamna președintă Daniela Cîmpean a afirmat că  este dispusă ca administrația județeană să se implice în demers, mizând și pe deschiderea pe care întotdeauna a demonstrat-o doamna Astrid Fodor. Dacă și cei de la PSD înțeleg că trebuie să treacă peste orgolii și că trebuie să sprijine acest demers, atunci putem avansa. Fiindcă realitatea este simplă: PSD este la putere, controlează un guvern, iar din acel guvern face parte și liderul de Sibiu al social-democraților. Nu există niciun fel de scuză pentru a nu ajuta Sibiul, la fel cum nu există scuză dacă nu fac ceea ce au spus că fac.

PSD Sibiu a transmis recent un comunicat în care susțin că ei nu v-au atacat personal. Dar susțin totodată că ați fost fruntaș UTC, care este o realitate.

Sigur, ceea ce este deranjant pentru majoritatea oamenilor de bun simț, nu este deranjant și pentru PSD. Ăsta e un lucru demonstrat. Din punctul acesta de vedere, probabil că noi, liberalii, suntem mai sensibili, spre deosebire de alții cu obraz mai gros. Dar nu la evocarea unor chestiuni din trecut, unele adevărate, altele nu, mă refeream, ci la felul în care PSD le aduce în discuție într-un amestec fără noimă. Nu cred că faptul că am fost eu UTC-ist îi împiedică pe ei să aibă rezultate la guvernare și să facă lucruri bune pentru sibieni. PSD Sibiu uită că majoritatea celor din generația mea au avut carnet de membru PCR și au activat, în funcție de vârstă, în structuri precum UTC , au fost pionieri și așa mai departe.

Oricât  și-ar dori PSD asta, oamenii de vârsta mea, mai ales cei care au fost corecți , nu au făcut poliție politică și nu au colaborat cu securitatea, nu pot să dispară pur și simplu.

În ce mă privește, cu toată modestia, am trecut prin școli numai cu rezultate bune și  foarte bune. Nu am avansat, spre deosebire de  unii pesediști de astăzi, cu ajutorul partidului, ci pe  baza pregătirii mele.

Revenind la Buget. Sperați  să fie respins?

Parlamentarii PNL nu vor vota în  favoarea Bugetului, unul cârpit, un buget făcut de niște șmecherii. Respingerea bugetului ar fi un bun semnal că  Parlamentul nu  tolerează,  în   anul Președinției rotative al Consiliului UE, derapajele de la valorile europene.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cri

Acum 2 ani

PSD e mizeria Romaniei. Ajuta doar hotii, talharii, criminalii si caracatita proprie...Romania si orase ca Sibiul le sunt practic dusmani...dusmanii de la care fura cat pot si pe care spera sa-i ruineze pana la dstrugere. Astfel, in haos, ei sa nu mai poata fi acuzati... e cam clara treaba. Sa ceri sau sa pretinzi ajutor de la astia e ca si cum ai cere ajutor ciumei, cand ea te omoara. E cam naiv.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus