Duminică,
05.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

O companie din Sibiu lucrează cu cei mai mari experți din țară la plățile viitorului

O companie din Sibiu lucrează cu cei mai mari experți din țară la plățile viitorului

Start-up-ul sibian Elrond a anunțat despre un nou parteneriat - de data aceasta cu Laboratorul de Cercetare Sisteme Distribuite (DSRL) din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca. Este singurul parteneriat de acest fel prin care se discută cercetare și implementare în zona blockchain.

Elrond și DSRL au ca scop colaborarea pe teme de cercetare-educație, precum dezvoltarea temelor de cercetare, inclusiv analiza aplicabilității practice a tehnologiei blockchain în domeniul energiei; explorarea posibilității de utilizare a platformei dezvoltate de Rețeaua Elrond în domeniul energiei; participarea comună la proiecte de cercetare cu finanțare națională sau europeană în tehnologia blockchain; identificarea unor teme comune de masterat și doctorat și crearea materialelor în scopuri academice și educaționale, precum și diseminarea rezultatelor prin organizarea în comun a sesiunilor științifice de bursă și a conferințelor științifice în domeniile de interes.

DSRL-Elrond

Astfel, prin acest parteneriat cele două părți vor să depășească bariera colaborării dintre academic și tehnologie prin asocierea între mediul universitar și start-up-urile din zona blockchain. Acest lucru e și mai interesant pentru noi cu cât la aceasta participă pentru prima oară în România un start-up sibian.

„Academia a fost, în mod tradițional, o sursă revigorantă a gândirii inovatoare. A realizat acest lucru, în special prin reunirea unui număr mare de minți curioase, oferindu-le instrumente și o structură riguroasă, care le permite să abordeze problemele în mod inovator. Arhitectura tehnică a Elrond a fost posibilă datorită acestor instrumente, rigurozitate și structură pe care echipa noastră le-a învățat pe tot parcursul carierei academice și profesionale. Acest parteneriat ne întărește convingerile că cercetarea riguroasă independentă poate aborda și identifica cu succes soluții pentru cele mai dificile probleme financiare și tehnice din lume”, spune Beniamin Mincu, CEO și fondator al companiei Elrond.

Ca prim caz, Elrond și DSRL analizează posibilitatea utilizării platformei Elrond pentru gestionarea descentralizată a rețelelor inteligente de energie.

CITIȚI ȘI:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/01/24/startup-ul-sibian-elrond-parteneriat-cu-cel-mai-mare-procesator-de-plati-electronice-din-romania/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

7 comentarii

nobody like everybody

Acum 3 ani

N-am priceput nimic. Imi pare rau.
Raspunde

gigea

Acum 3 ani

da, it-ul e pe val la sb, ce sa zic! DEPRIMANT!
Raspunde

gigea

Acum 3 ani

un cuier puteti cumpara si voi, asa ca investitie, apoi ala din poza mai are putin si adoarme acolo! Plictiseala maxima! Asta cred ca e si sb !!! Maxima ineficienta, dar glumite bune si bataie de joc pe holurile firmelor/facultatilor! Traiasca incompetenta sibiana!
Raspunde

Valjan jan

Acum 3 ani

Plati ptr cine ? platile viitorului ? Totusi cred ca se lucreaza ptr platile politice actuale
Raspunde

gargarim

Acum 3 ani

o sa ajungem Clujul din urma! bravo baieti.
Raspunde

Anto Brad

Acum 3 ani

Piata crypto a cazut, dar daca Elrond reuseste atunci sunt eroi locali despre care o sa mai auzim.
Raspunde

Itst

Acum 3 ani

Sb si IT e baba si boxul! 2-3 firme submediocre si cativa colosi! In rest praf in ochii valcenilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus