Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

MAE a emis o alertă de călătorie în Macedonia de Nord: e posibilă comiterea unui act terorist

MAE a emis o alertă de călătorie în Macedonia de Nord: e posibilă comiterea unui act terorist

Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o alertă de călătorie, în care informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Macedonia de Nord să manifeste atenție sporită în zonele aglomerate.

Potrivit instituției, Ministerul macedonian al Afacerilor Interne a transmis, la data de 15 februarie 2019, că au fost derulate o serie de acțiuni menite să prevină desfășurarea unui atac terorist pe teritoriul acestei țări.

Trupele speciale ale Ministerului Afacerilor de Interne local au acționat pe baza unor informații privind iminența comiterii unui act terorist de către membri ai structurilor islamist-radicale susținătoare ale ISIS. De asemenea, autoritățile Republicii Macedonia de Nord au luat măsuri suplimentare de asigurare a securității instituțiilor publice și în locurile aglomerate.

„Pe cale de consecință, se recomandă cetățenilor români să acorde atenție persoanelor din jur, să manifeste atenție sporită în zonele aglomerate, în special în centrele comerciale și să monitorizeze publicațiile locale pentru obținerea informațiilor actualizate de pe acest spațiu geografic”, transmite MAE.
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Skopje: +38923228055 şi +38923228058, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970242917.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor de Internet http://skopje.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus