Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Micile afaceri - Sibianul care crește arici pitici: „Sunt mici, simpatici și au nevoie de afecțiune”

Micile afaceri - Sibianul care crește arici pitici: „Sunt mici, simpatici și au nevoie de afecțiune”

Sebastian, un tânăr sibian, și-a descoperit o pasiune ușor neobișnuită - unul din cele mai micuțe și simpatice animale de companie, care fac furori de fiecare dată când apar pe internet, respectiv aricii pitici africani. Și nu doar că a descoperit frumusețea de a avea un astfel de animal de companie, dar a decis să împărtășească bucuria cu restul sibienilor – crește arici la el acasă și apoi îi vinde celor care își doresc un micuț țepos.

După ce a văzut mai multe emisiuni despre simpaticii arici africani, Sebastian a fost atât de impresionat de ei încât a decis că este momentul să aibă și el o pereche. Așa că a cumpărat doi arici din Germania, pe care încă îi are - Aricica și Cică.

„Decizia a venit inițial din curiozitatea de a avea un arici, pentru că vedeam des la TV în străinătate că aricii erau <<la modă>>, să zicem așa. M-am gândit să-mi cumpăr o pereche să văd cum e și am rămas impresionat de cât de prietenoși și interesanți sunt. Prima pereche de arici a fost cumpărată acum 5 ani din Germania, de la o crescătorie adevărată”, povestește Sebi.
După ce a văzut cât sunt de drăguți și ce mult seamănă cu alte animale de companie, a decis să împărtășească acest lucru cu toți cei care sunt fascinați de micile animale. Așa a apărut pagina de facebook pe care o gestionează și pe care postează des poze și filmulețe cu aricii. Comentariile nu întârzie niciodată să apară, iar mulți internauți întreabă cât costă un astfel de animăluț și cum pot avea și ei unul. Nimic mai ușor de făcut. Asta pentru că Sebastian crește la el acasă arici pitici africani, pe care îi vinde mai apoi celor care abia așteaptă să se joace cu un prieten mic cu țepi.

Sunt igienici ca pisicile și prietenoși precum câinii

Tânărul spune că nu e complicat să ai grijă de un arici african. Animale independente la fel ca pisicile, aricii pitici africani sunt foarte descurcăreți. Ba mai mult, Sebastian spune că sunt un fel de combinație între mai multe animăluțe. Cei doi arici se înțeleg foarte bine cu cei trei căței pe care îi are.

„Nu pot spune ca e dificil să ai un arici african în casă, dar nici ușor nu e. Aricii au nevoie de atenție și afecțiune. Ca animale de casă sunt similari cu celelalte specii – igienici ca o pisică, energici ca un hamster și prietenoși ca un câine”, spune acesta.

Micuți și extrem de simpatici, aricii pitici africani se diferențiază de aricii din sălbăticie din mai multe puncte de vedere, explică tânărul sibian. În primul rând, piticii nu vor fi mai grăsuți de 500 de grame.

„Diferența dintre un arici pitic african și un arici comun (din sălbăticie) este destul de mare, atât în ceea ce privește comportamentul cât și ca dimensiuni. Aricii pitici africani pot ajunge la maxim 500 de grame, pe când un arici comun poate depăși cu ușurință un kilogram. Referindu-ne la comportament, pot spune că aricii pitici africani sunt mult mai sociabili și curioși față de aricii comuni”, spune Sebastian.
Ca orice alt animal de casă, ariciul cere afecțiune

Aricii pitici sunt foarte drăgăstoși, explică tânărul. Așadar, au nevoie de atenția stăpânului lor, de mângăieri și timp de joacă. Speranța de viață a unui astfel de animăluț este de doar trei până la cinci ani. Așa că va avea nevoie de cât mai multă iubire, într-un timp mult mai scurt decât cel de care ar dispune un stăpân de pisică sau cățel.

„Sunt animale ideale pentru persoanele care nu au timpul sau spațiul necesar pentru un câine sau o pisică. Sunt perfecți pentru copii, extrem de curioși și iubăreți. Majoritatea clienților care și-au cumpărat un arici au rămas uimiți de aceștia și s-au îndrăgostit iremediabil”, spune tânărul.
Totuși, probabil că acum vă întrebați de câte mângâieri o fi nevoie ca micuții să vă transforme palma într-o stropitoare. „Toți își pun întrebarea, cât de tare înțeapă? Aricii înțeapă exact cum înțeapă scaiul de la adidași”, arată sibianul.

Dacă cineva își propune să cumpere un arici pitic african, dar nu știe cum să se ocupe de un astfel de animăluț, Sebastian promite să vină cu lămuriri, atât înainte cât și după ce micul prieten a fost achiziționat. „Dacă cineva își dorește sa cumpere un arici de la noi, primește toate detaliile necesare privind creșterea și întreținerea ariciului, atât înainte de a-l cumpăra cât și după ce l-a cumpărat”, spune acesta. În medie, un arici costă 350 de lei.

Mica „fermă” de arici pitici poate fi găsită pe facebook-ul Arici pitic african Sibiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

:)

Acum 2 ani

are si asta la treaba ...
Raspunde

iordache carmen

Acum 1 an

vreau si eu o familie de arici
Raspunde

Nedea Maria

Acum 2 luni

Vreau si eu un arici baiat
Raspunde

Alexandeu Achelaritei

Acum 1 lună

Salut as vrea sa cumpar si eu un arici daca mai aveti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus