Sâmbătă,
08.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

TSTV Ciprian Ciocan. ”Poate că unii au impresia că suntem protestatari de profesie, dar nu e cazul”

TSTV Ciprian Ciocan. ”Poate că unii au impresia că suntem protestatari de profesie, dar nu e cazul”

Directorul Fundației Comunitare Sibiu, Ciprian Ciocan, se așteaptă ca protestul ”Vă Vedem” din fața sediului PSD din Piața Huet să se încheie în cel mult doi ani. ”Sincer, eu mă așteptă să fie prin noiembrie, decembrie 2020. Deși s-ar putea să mai dureze până în momentul în care problemele din justiție vor fi și reparate. Asta cred că ar fi un lucru care ar trebui făcut”, a declarat Ciocan, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Ciprian Ciocan a vorbit despre rolul protestului – maraton, dar și despre felul în care sunt percepuți de către români. ”Au mai existat niște zile de pauză chiar la început, știu că au fost zile de doliu pentru Regele Mihai și foarte scurte. La un moment dat noi de pe pagina Vă Vedem am încercat să transmitem niște mesaje de genul luăm o pauză de sărbători, de Paște, dar oamenii nu au ținut cont. Tocmai asta arată că nu e o chestie foarte centralizată, e o platformă și oamenii vin. Nu e platforma noastră, noi doar mai sprijinim niște lucruri”, a spus Ciocan.

Duminică, de la ora 18 se anunță noi manifestații în Piața Mare. De această dată, mesajul este de susținere pentru magistrați. ”A existat o ordonanță de urgență din nou pe justiție. Nu aș dori să intru din nou în detaliile ordonanței. Am devenit vrând-nevrând niște specialiști în justiție, deși nu suntem asta. Am început să înțelegem ce se întâmplă. Cel mai bun exponent al motivului pentru care se iese în stradă duminică seara este protestul magistraților pe care l-am văzut vineri în mai multe locuri din țară: București, Cluj, Brașov. Într-o țară în care magistrații au ajuns să blocheze activitatea instanțelor ceea ce urmează să se întâmple săptămâna viitoare la Cluj este un indiciu extrem de important față de ce se întâmplă într-o societate. Protestul vine să arate că și cetățenii, societatea mai largă înțeleg de fapt aceste probleme”, a mai spus Ciprian Ciocan.

Întreaga emisiune poate fi văzută aici:

https://youtu.be/oHJrhEjJ1LM

 

”Lumea a devenit obosită din 2017. Noi eram obosiți înainte să începem protestul de la Vă Vedem și normal că oamenii nu sunt făcuți să stea în stradă. Oamenii vor să-și vadă de comunitate, de copii, vor să meargă la școală vor să meargă în vacanțe, cu toții ne dorim asta. Poate că unii au impresia că suntem protestatari de profesie, dar nu e cazul. Da, suntem obosiți, dar pe de altă parte justiția e de nivelul formelor vitale dintr-o societate. Nu e ceva ce poți ignora, ceva ce poți pune de-o parte. Problema este că rezultatele nu le vezi instant” - Ciprian Ciocan

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

cetateanul neturmentat

Acum 3 ani

Da, dar am o nelamurir. Unde este dl. Doru Apostol? Nu se mai regaseste in noile idealurile democratice ale vazutilor?
Raspunde

Prostimea .multa

Acum 3 ani

Chiar că e protestatar de meserie! Pentru ce tot protestează? A renăscut că pasarea Phoenix......ce a făcut pentru Sibiu un tur de bicicleta... Și voi mai prosti..ii băgați pe toți în seamă! Vă scrie un liberal, psdisti sunt mai prosti decât voi
Raspunde

metrologul de serviciu Maria Ploae

Acum 3 ani

Hmmm... Nici vremea nu tine cu protestatarii. Se anunta racirea accentuata a vremii...
Raspunde

Zexe

Acum 3 ani

Ba, exact protestatari de profesie sunteți!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

TiTi

Acum 3 ani

spune ba Zexe, tu ce fel de profesionist esti ? Ca faci propaganda pentru criminali PSDisti e clar, cum te platesc ?
Raspunde

Erwinx

Acum 3 ani

Din păcate exista mulți ca tine in țara asta!!
Raspunde

conspiratorul

Acum 3 ani

Inteleg sa iesi la protest pt. ca s-a scumpit benzina, pt. ca au crescut prea mult impozitele pe cladiri sau pt. ca se taie salariile aiurea, dar sa iesi la protest pt. dna Kovesi, mi se pare aiurea... Dna poate sa isi rezolve si singura problemele, iar functiile le horarasc cei de sus, cei la care nu va puteti holba timp de 15 minute in fiecare zi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus