Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Inspectoratul Școlar a propus ministerului ca elevii din Sibiu să aibă vacanță între 6 și 10 mai

Inspectoratul Școlar a propus ministerului ca elevii din Sibiu să aibă vacanță între 6 și 10 mai

Pentru că activitatea în majoritatea școlilor din zona centrală a Sibiului va fi afectată de desfășurarea Summitului UE din 9 mai, iar efectele organizării evenimentului se vor resimți în tot orașul, Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a solicitat oficial Ministerului Educației suspendarea completă a cursurilor în intervalul 6 – 10 mai.

Decizia ar urma să trimită într-o vacanță forțată toți elevii școlilor din municipiul Sibiu.

„Propunerea noastră a fost ca școlile din municipiul Sibiu să fie închise, în perioada 6-10 mai, urmând ca Ministerul să ne aprobe un program de recuperare a cursurilor, așteptăm răspunsul de la Minister. Am avut o ședință cu directorii, în cadrul căreia am anunțat despre ceea ce s-a propus, și anume recuperarea zilelor respective în anumite zile de sâmbătă, o săptămână da, o săptămână nu, astfel încât să nu fie cinci sâmbete consecutive. Propunerea era chiar din această sâmbătă să se înceapă recuperarea, însă deocamdată nu am primit niciun răspuns”, a declarat prof. Mirela Iancu, inspector școlar general adjunct.
Anunțul a fost făcut la finalul ședinței Colegiului Prefectural. Până în prima parte a zilei de miercuri ministerul nu oferise niciun răspuns la solicitarea ISJ Sibiu.

O decizie similară a fost luată și la nivelul Universității ”Lucian Blaga”, studenții având vacanță în perioada Summitului, urmând să recupereze în zilele de sâmbătă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

dr. alban

Acum 3 ani

Ar fi perfect!
Raspunde

Ema

Acum 3 ani

Poate se mai gandesc, totusi,inainte de a propune astfel de masuri, si la elevi si parinti! Inca 3 saptamani de vacanta in mijlocul semestrului? Cand se mai recupereaza?? Renuntati atunci la saptamana de vacanta dinainte de Paste si inlocuiti-o cu saptamana summit-ului, dar 3 saptamani este bataie de joc.
Raspunde

Parinte

Acum 3 ani

Si eu sustin parerea Emei. Parerea parintilor chiar nu conteaza? Ce facem cu cei din clasele primare atatea zile? In mod extrem s ar fi putut da liber doar in ziua de 9 mai. O tampenie marca inspectoratul scolar care in loc sa ajute elevii si parintii acestora parca se incapataneaza sa faca exact pe dos. De ce nu fac parintii o petitie in acest sens?
Raspunde

iepurasul violent

Acum 3 ani

Dracnea inca nu a dat ordin de defilare la 1 Mai ?
Raspunde

///

Acum 3 ani

/Poate defilezi tu cu codita !
Raspunde

O persoana care se si informeaza

Acum 3 ani

Stimati parinti. Pana a spune ca ar fi fost bine doar in 9 sau altele, va rog sa va ganditi ca in zona inelului central ala Sibiului nu se va circula de loc. Prima saptamana de vanta are doar 4 zile de scoala si tot atunci sunt olimpiadele nationale. Bataie de joc? Mai vedem!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus