Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Marius Grecu: ”Doar o instanță judecătorească poate stabili dacă o taxă este sau nu legală”

Marius Grecu: ”Doar o instanță judecătorească poate stabili dacă o taxă este sau nu legală”

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, îi răspunde prefectului de Sibiu, după ce Instituția Prefectului a anunțat că dacă în 15 zile nu va renunța la forma actuală a taxei de salubritate, o va ataca în instanță.

Marius Grecu susține că taxa a fost introdusă în această formă tocmai pentru a proteja cetățenii față de majorările impuse de AdiEco și că există discuții în cadrul Primăriei Șelimbăr și a Consiliului Local pentru a găsi o soluție pentru a fi în concordanță cu cerințele AdiEco, dar și cu așteptările cetățenilor din Șelimbăr. ”La sfârșitul anului, propunerea AdiEco a fost să creștem taxa de salubritate de la 4 lei, cât era, la 15 lei pe persoană. Am găsit această formulă, despre care Instituția Prefectului spune că nu e legală. O vor analiza juriștii noștri și vom acționa în consecință. Oricum, eu știu că doar o instanță judecătorească poate stabili dacă o taxă este sau nu legală”, a mai spus Marius Grecu.

Primarul susține în continuare că pentru binele localității, cel mai bine ar fi ieșirea Șelimbărului din AdiEco. ”Anul trecut am fost primul primar care a pus problema ieșirii din această asociație. Susțin și acum că nu este în folosul cetățenilor. Am fost amenințați că trebuie să achităm 2 milioane de euro despăgubiri în numele AdiEco și, în plus, avertizați că din cauza problemelor de management ale Asociației putem fi penalizați de către Uniunea Europeană astfel încât localitatea, la fel ca și cetățenii ei, să nu mai poată accesa fonduri europene pentru o perioadă dată”, a declarat primarul Șelimbărului.

Instituția Prefectului a anunțat astăzi că taxa propusă de administrația Șelimbăr nu este legală, pentru că aceasta nu se poate raporta la unitate locativă, ci doar la persoană.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Tiberiu

Acum 5 ani

Selimbareni mai avem de tras un an si 3 luni cu Marius Grecu din alianta Maricuta,apoi vom alege un SAS tanar inginer din Selimbar care sa ne scoata din aceasta Mocirla in care ne au tarat oamenii lui Maricuta!Prefectura are dreptate cand spune ca taxa de salubritate e pe persoana !
Raspunde

bobyaer

Acum 5 ani

Nu este corecta aceasta taxa, ca oricine detine o locuinta in Selimbar sa plateasca chiar daca nu locuieste in ea. Nu stie de unde sa mai fure primarul. S-a laudat cand a fost ales ca respecta cetateni, dar a dat autorizati de constructie de blocuri in zona de case. Uitativa pe Pictor Brana unde a construit Rares Construct ce boc a facut de aluat soarele la locuinte si acum se construieste si pe Sabin Balasa bloc intre case. S-a laudat la alegeri ca va face legaturi cu SIbiu dar nu a fost in stare sa termine nici Pictor Brana.
Raspunde

dordea cosmin

Acum 5 ani

bla bla ....domn` "profesor" str. cu biancaneve cand o asfaltati ? imi cam murdaresc masina prin zona aia ...de bla bla sunteti buni toti ... numai promisiuni dar de fapt, si minciuna e vorba..scuze
Raspunde

Radu

Acum 5 ani

Eu nu inteleg: ".. taxa a fost introdusă în această formă tocmai pentru a proteja cetățenii față de majorările impuse de AdiEco." iar apoi "La sfârșitul anului, propunerea AdiEco a fost să creștem taxa de salubritate de la 4 lei, cât era, la 15 lei pe persoană. Am găsit această formulă, ..." Mai exista o alta crestere (cu preturi si mai mari), iar cresterea 4->15 e un compromis? Multumesc
Raspunde

io de la tara

Acum 5 ani

au propus sa creasca taxa de la 4lei la 15lei si eu platesc 25lei/persoana :))))
Raspunde

io de la tara

Acum 5 ani

dnul primar stie ca taxa e incorecta, consilierii stiu ca taxa e incorecta. sa pui pe cineva care nu locuieste acolo, deci nu produce gunoi sau pe cineva care locuieste singur si produce putin gunoi sa plateasca aceeasi taxa ca o familie cu 5 persoane, care produce mult mai mult gunoi e clar incorect. eu practic platesc gunoiul aruncat de altii. a fost cea mai proasta alegere sa puna aceasta taxa. in loc sa ia masuri impotriva celor care nu declara corect nr. de persoane care locuiesc intr-o locuinta si impotriva constructorilor care arunca gunoi provenit din contructii in tomberoanele de gunoi menajer, au preferat sa puna fraierii care nu au de ales sa plateasca restantele pe care primaria Selimbar le are de anul trecut la Soma. atat primaria Selimbar, cat si Soma salubrizare s-au spalat pe maini, nu au facut nimic si acum pun fraierii la plata.
Raspunde

Pictor Brana

Acum 5 ani

Acesta este nivelul "intelectual" al acestui primar și al consilierilor, a învățat foarte bine apucăturile de la fostul lui mentor, cum se fac toate aranjamentele care sa-i umple buzunarele. Continuă pe aceiași linie, adică legile sunt pentru fraieri, el este mai presus și drept urmare are un număr de favoriți care cotizează din greu și obțin autorizații de construire în 6 zile de la depunere, fără să respecte PUZ-ul din zonă. Sper ca să se adune cât mai multe plângeri penale și în contencios administrativ și poate în final se sesiză și organele penale că în continuare la primăria Șelimbăr este ceva putred .
Raspunde

PamPam

Acum 5 ani

Nesimtitii astia de la Adi ECO vor sa platim 15 lei / luna pentru gunoi ? Asta dupa ce noi le facem munca gunoierilor si sortam deseurile pe categorii ? Cum e posibil ca o familie de 4 membrii sa plateasca 60 RON/luna pt ridicatul gunoiului ? Si 4 lei e mult....tinand cont ca gunoiul sortat e valorificat apoi ...de la biodegradabile pana la sticla, hartie si plastice.....Mare hotie in Romania asta! De ce nu se pune la punct un sistem in care eu pot ma duc singur sa predau plasticul si sa primesc bani pe cantitate decat sa le dau 15 LEI /luna/om ? Din cate stiu ecotaxa la PET e 0.5 LEI ....in tarile civilizate ecotaxa se returneaza cand omul preda plasticul la centrul de colectare ....noi cand ne civilizam ?
Raspunde

comunism contemporan

Acum 5 ani

daca esti doar o persoana e corect sa platesti 25 lei? dar daca sunt 10 persoane e ok sa plătești TOT 25 lei??????
Raspunde

Sandu

Acum 5 ani

de vina is aia ce fac gunua. Sa nu mai faca gunoa selimbarenii si adi asta de are firma de gunua sa nu mai fie asa insangerat de a face bani de la batraneii ce arunca gunoa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus