Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cinci fete sibiene sunt campioane naționale la box | FOTO

Cinci fete sibiene sunt campioane naționale la box | FOTO

Cinci fete aduc recunoaștere națională Sibiului printr-un parcurs fenomenal la Cupa României la box. Tinerele s-au întors acasă cu două medalii de aur, două de argint și una de bronz, iar antrenorii lor sunt extrem de mândri de performanțele lor. 

La 11-17 ani, cinci tinere din Sibiu au dat tot ce au putut în ringul de box și oricât de mare ar fi fost durerea, oricât de mult și-ar fi dorit să renunțe, au continuat lupta până la final. Au aruncat fiecare pumn cu precizie și concentrare maximă pentru o șansă de a ajunge mai aproape de medalia de aur, iar două dintre ele au dobândit-o. Antrenorii lor,  Emil Bihorean și Gigi Iliescu sunt extrem de mândri de reușita fetelor și spun că de aici vor merge tot mai sus. „Fetele au mers foarte bine, peste așteptările noastre și suntem foarte mulțumiți de ele. Sperăm să obținem rezultate tot mai bune. Victoriile nu sunt doar ale noastre, ci și ale părinților și profesorilor lor, care ne-au susținut necondiționat și cărora le mulțumim din suflet”, a declarat Gigi Iliescu, pentru Turnul Sfatului.

Dintre toate fetele, o sibiancă de 17 ani a impresionat în mod special prin tăria de caracter și faptul că a refuzat să renunțe, chiar și atunci când medicii i-au recomandat acest lucru.

„Iulia Guță, care e medaliată cu argint, s-a accidentat în primul meci. E una dintre cele mai bune fete ale mele. Medicul, după accidentare, a decis să oprească imediat, dar ea a refuzat și a continuat. A jucat până în finală și a fost felicitată de majoritatea antrenorilor și de antrenorul Lotului Feminin de Box care i-a și promis că o va lua la lotul olimpic în cât mai scurt timp”, povestește antrenorul sibian.
WhatsApp Image 2019-03-03 at 15.40.18

Pentru cele cinci sportive, Luisa Simulescu (13 ani, aur), Andreea Budu (11 ani, aur), Iulia Guță (17 ani, argint), Claudia Mișcoci (15 ani, argint) și Roxana Hușușan (12 ani, bronz), aceasta nu a fost prima participare importantă. Fetele au mai luat parte la competiții mari și de fiecare dată reușesc să își facă antrenorii tot mai mândri.

„Simulescu a fost campioană națională anul trecut și pe locul V în Europa. Budu nu face box de mult timp dar este foarte ambițioasă și avem mari speranțe cu ea. Guță a fost campioană națională și a participat și la Campionatele Europene. Mișcoci a fost medaliată anul trecut cu bronz, iar Hușușan nu face nici ea de mult timp box, dar a avut rezultate foarte bune”, spune Gigi Iliescu.

WhatsApp Image 2019-03-03 at 15.38.26 WhatsApp Image 2019-03-03 at 15.37.54 WhatsApp Image 2019-03-03 at 15.37.14 WhatsApp Image 2019-03-03 at 15.36.34

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Alin

Acum 5 ani

Un fenomen foarte plăcut, ce prinde contur în Sibiu. Boxul Sibian trebuie revigorat, sunt foarte mulți copii care își doresc sa își pună în mâini mănușile de box.. Boxul prin excelentă este un antibiotic persoanelor care vor sa își învingă temerile... Felicitări Antrenorilor că au pus pe harta României boxul sibian la fete... Așteptam rezultate și la următoarele competiții la Băieți!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus