Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Sala de sport a ULBS, la a treia încercare. Totul stă în semnătura premierului Dăncilă

Sala de sport a ULBS, la a treia încercare. Totul stă în semnătura premierului Dăncilă

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a reluat demersurile pentru construirea unei săli de sport dedicată studenților proprii, după cinci ani și două tentative eșuate.

Senatul Universității ”Lucian Blaga”, întrunit în ședința din data de 14 februarie 2019, a aprobat preluarea unui teren în suprafață de puțin peste trei hectare, din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Ministerului Educației Naționale, pentru ULBS. Scopul acestei măsuri administrative îl reprezintă realizării investiției "Complex Sportiv la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu", avizată la art. 1 din Hotărârea C.A. nr.41 din 18.12.2018.

hot ulbs hot ulb

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții ULBS au explicat faptul că hotărârea de Senat reprezintă un mare pas înainte, însă până la demararea investiției mai este necesară o hotărâre de guvern, pentru care se universitatea face lobby la București.

rasp

Reprezentanții ULBS se feresc în prezent că mai facă publice prea multe detalii despre acest proiect deoarece în trecut s-a vorbit de prea multe ori despre el, fără să vedem rezultate concrete.

Spre exemplu, în 2014 era dată ca aproape sigură construcția sălii de sport în spațiile Liceului Carol. Proiectul făcut public atunci prevedea o investiție de 1,5 milioane de euro, sala fiind planificată să aibă 1600 de locuri. În acel moment se purtau negocieri foarte avansate cu Mitropolia Ardealului pentru preluarea spațiilor necesare investiții. În scurt timp înțelegerea a căzut.

Ideea a fost reluată în urmă cu doi ani, de data aceasta cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții, vizat fiind tot un teren din Șelimbăr.

”Am abandonat varianta cu Mitropolia și ne-am îndreptat spre alte variante, dar sincer, nici nu mai îndrăznesc să sper până când lucrurile nu vor ieși. E vorba de teren, acolo suntem blocați. Sper ca luna viitoare să dăm un răspuns pe care mi-l doresc și eu”, declara rectorul ULBS, Ioan Bondrea, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV, fără a preciza unde este noul teren vizat de construcție.
Sursele Turnul Sfatului spun că terenul aflat în discuție s-ar afla în spatele magazinului Carrefour.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Eu, sibianul

Acum 3 ani

Nu stiu cun dracu, dar toti vor sa faca… ceva numai dupa ce preiau terenuri de la MApN… asa cu spitalul (CJ), asa cu sala de sport (ULBS), asa cu nu stiu ce birouri (BOR)… oare nu are Biserica destule… scoli, gradinite, spitalul de fizio, etc., etc. … ia sa cedeze ei ceva spatii…
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus