Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

USR reacționează la declarațiile lui Astrid Fodor. ”Zona Metropolitană Sibiu este o prioritate pentru noi”

USR reacționează la declarațiile lui Astrid Fodor. ”Zona Metropolitană Sibiu este o prioritate pentru noi”

Anunțul făcut de primarul Sibiului, Astrid Fodor, că proiectul înființării unei zone metropolitane a Sibiului nu mai este o prioritate pentru municipiu, USR Sibiu susține că acesta ar trebui să fie principalul proiect de dezvoltare al zonei.  ”Am aflat cu surprindere că cel mai relevant proiect, pe termen lung, pentru Sibiu și localitățile învecinate, nu mai reprezintă o prioritate pentru actuala administrație locală. Un proiect promis în campania electorală impune automat și necesitatea punerii în aplicare. Cum în 2016 primarii din jurul Municipiului Sibiu, împreună cu doamna primar Astrid Fodor și-au arătat deschiderea față de zona metropolitană, am considerat că se fac deja pași spre acest deziderat important pentru Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă remis de USR Sibiu. ”USR Sibiu vede o prioritate în proiectul zonei metropolitane, nu doar pentru sibieni, ci pentru toți cei care locuiesc în acest perimetru. Este evident că în absența reorganizării administrative pe baza acestui concept, vom pierde uriașe oportunități de dezvoltare, de la posibilitatea de a genera servicii publice mai eficiente și unitare, până la capacitatea de atragere a investitorilor și a fondurilor europene”, se mai arată în comunicat.

Fodor: Eu nu văd cum s-ar rezolva problema traficului în Sibiu printr-o zonă metropolitană

Primarul Astrid Fodor a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Zona Metropolitană Sibiu nu are cum îmbunătăți traficul din oraș. “Eu nu văd cum s-ar rezolva problema traficului în Sibiu printr-o zonă metropolitană. Printr-o asociere între noi și… ce ar rezolva la trafic? Pentru rezolvarea problemei traficului în municipiul Sibiu, deja faptul că achiziționăm aceste autobuze noi, pe care doresc să le folosească cetățenii, este o mare rezolvare a traficului. Plus lucrările pe care le vom face, pe Calea Cisnădiei, în municipiul Sibiu. Toate lucrările legate de străzi, de infrastructură, duc la o mai mare fluidizare a traficului. Absolut toate lucrările de infrastructură pe care le facem, chiar dacă nu le băgați în seamă, chiar și cele de asfaltare în cartiere, duc la o fluidizare a traficului în municipiu“, a spus Astrid Fodor”

USR: ”Interesele Municipiului Sibiu nu pot fi disociate de cele ale celorlalte localități”

Președinta organizației municipale Sibiu a USR, Diana Mureșan, susține că interesele municipiului nu pot fi disociate de cele ale celorlalte localități. „Sibiul este un pol de dezvoltare la nivel național și în momentul de față este blocat din cauza lipsei aplicării planului de dezvoltare. USR Sibiu consideră că interesele Municipiului Sibiu nu pot fi disociate de cele ale celorlalte localități, fie ele comune sau orașe. Acestea pot fi susținute mai ușor și mai eficient împreună cu cele ale Cisnădiei sau Șurii Mari, spre exemplu. Colaborarea la nivelul localităților din jurul municipiului este primul pas de care noi ca județ avem nevoie pentru a aduce mai mulți investitori în județ, pentru fluidizarea traficului, asigurarea transportului intrajudețean și pentru mobilitatea urbană”, a declarat Diana Mureșan.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Nicu

Acum 5 ani

Pentru a fi valid acest proiect ,USR trebuie sa aiba primari si consilieri in localitatile respective si o alianta cu partidele politice reprezentative in loc zonei metropolitane,altfel ramane o promisiune electorala!
Raspunde

LaFlemme

Acum 5 ani

Deci, la urmatoarele alegeri stii ce partid sa votezi, nu? Ca daca mergi si votezi tot ca pana acum, normal ca ramane doar promisiune electorala.
Raspunde

binema

Acum 5 ani

Nu mai votati pensionari !!!!!
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

Haideți cu un plan și cu un candidat viabil. Fodor e în mod evident depășită de situație. Bineînțeles că principalul pol al unei astfel de zone trebuie să preia inițiativa. Dar unde nu sunt abilități politice la primarul acestuia, nu ai ce aștepta.
Raspunde

alegeri

Acum 5 ani

Cu un procent de sub 10%, iti permiti sa faci orice promisiuni pentru ca stii ca nu trebuie tu sa le duci la indeplinire. PSD a facut promisiuni la alegeri, si a castigat cu 45 %. Cu toate astea fiecare poate vedea rezultatele guvernarii PSD.
Raspunde

CitizenX

Acum 5 ani

Foarte bine USR. Haideți la alegeri cu niște candidați de doamne ajută, atât în Sibiu cât și în Selimbar, Cristian, Cisnădie, Șura și poate schimbăm ceva
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

PSDistul mandru

Acum 5 ani

da, schimbati buzunarul pentru spagii.
Raspunde

Cititescu

Acum 5 ani

Si d-na Fodor si USR au dreptate. Daca nu se rezolva mai intai problema traficului, Sibiul se va sufoca datorita circulatiei pe arterele de intrare / iesire din oras si accesul spre zonele industriale sau comerciale. Dincolo de "gargara" politicienilor, cu o buna conlucrare intre factorii administrativi, economici si politici (indiferent de culoare!) se vor gasi solutii pentru ambele deziderate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus