Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Premieră în județ. QR Coduri inserate pe note de plată

Premieră în județ. QR Coduri inserate pe note de plată

Șelimbărenii pot plăti mai ușor taxele locale, după ce societatea care implementează softul în instituție a realizat un program prin care toate notele de plată emise de primărie dețin câte un QR Code. Impozitele și taxele locale ale șelimbărenilor se vor putea achita din 2019 mai simplu, rapid și securizat prin opțiunea QR Codurilor (quick response code) inserate în Notele de plată, anexe la deciziile de impunere aferente anului 2019, anunță Primăria Șelimbăr.

QR Code-ul este un cod de bare care poate fi scanat de smartphone-uri și care oferă acces rapid la o modalitate de plată a impozitelor și taxelor locale prin aplicația mobilPay Wallet sau prin card bancar. ”QR Code-urile oferă cetățenilor acces rapid la informațiile de plată figurate în evidențele fiscale ale Primăriei comunei Șelimbăr, fără a mai fi nevoie de logare în portal sau înregistrare”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Șelimbăr. ”Este o premieră în județ, după cunoștințele mele și va veni cu siguranță în ajutorul cetățenilor. Avem astfel un sistem rapid și securizat în care nu mai trebuie completate multe formulare, e ușor de utilizat și poate fi utilizat de acasă, la serviciu sau oriunde avem internet și telefon mobil”, spune primarul Marius Grecu.

Această nouă opțiune va funcționa în paralel cu modalitățile clasice de până acum. Cetățenii vor găsi incluse în Notele de Plată, anexate Deciziilor de impunere, 3 versiuni ale QR-codurilor pentru: Plata aferentă semestrului I, respectiv 31.03.2019, cu bonificația acordată; Plata începând cu luna aprilie 2019; Plata restanțelor – pentru evitarea penalităților. Totodată, Nota de plată prezintă două QR coduri cu legătură directă către cererile online de pe site-ul Primăriei Șelimbăr pentru a facilita accesul la formularele de Cerere compensare/ Cerere restituire, a sumelor achitate în plus.

Digitalizarea serviciilor publice locale din Comuna Șelimbăr, Județul Sibiu prin parteneriatul cu firma TNT Computers SRL aduce începând cu luna martie 2019, noi modalități de plată pentru cetățenii comunei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus