Vineri,
13.09.2024
Ploi Moderate
Acum
25°C

Regiune gastronomică, cine reprezintă Sibiul. Bucătarii Sibiului s-au dublat: acum sunt doi

Regiune gastronomică, cine reprezintă Sibiul. Bucătarii Sibiului s-au dublat: acum sunt doi

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a adus bucatele sibiene cu gust de poveste la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, anunță cu emfază Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. ”Bufetul a fost pregătit de o echipă de bucătari, condusă de Radu Zărnescu, din care au făcut parte și Marius Greav (n. r. de fapt îl cheamă Greab) de la The Gallery și Vasile Bădilă de la centrul de evenimente Șelimbăr”, se arată într-un comunicat de presă. Pentru că în fotografii apar nu mai puțin de nouă bucătari, am întrebat în branșă cine sunt ceilalți ”chefi” care au reprezentat gastronomia sibiană.

6dbc23b8-4469-4a46-aa04-34afa4a569fc

De la stânga, la dreapta, aceștia au fost identificați ca fiind: George Trofar din Pipera, un necunoscut, Nicolae Niculae - bucătar din Moara Vlăsiei din București, Vasile Spânu bucătar la Complexul Lux Divina din Brașov, de origine din Brăila, Radu Zărnescu din Cluj Napoca, Sorin Berar din Cluj Napoca, Vasile Bădilă, bucătar din Sibiu, Marius Greab – bucătar la The Gallery și o altă persoană care nu a putut fi recunoscută.

Față de ultimul eveniment la care a participat echipa ”sibiană” numărul bucătarilor localnici s-a dublat: de la unul, au ajuns doi. La Târgul de Turism de la București, singurul bucătar din Sibiu a fost Vasile Bădilă.

Este evident că sunt dați la o parte

Conform comunicatului remis de Consorțiu, bufetul a cuprins produse sibiene de la Lactate Seviș, Bătrânu’ Sas, Carmangeria Mangalița de la Racovița, Carmangeria Cristea Gura Râului, brânză de burduf de la Râu Sadului, unt din Mărginimea Sibiului, legume, murături și pâine de la producători locali, păstrăv afumat, iar la desert hencleș, plăcinte cu mere și cu prune. Bufetul a fost asezonat cu o vinurile Gorgandin, berea artizanală (1717, Bere Sibiu, Eco-Zen, Nembeer, Urban Brewery) și țuică de prune și de pere pădurețe de la Michael Weisz. ”Ne pune pe noi toți într-o lumină proastă. Formăm o branșă, ne știm unii cu alții și este deranjant că la toate evenimentele realizate de Consorțiul Regiune Gastronomică Europeană să fie afișate persoane care habar nu au ce înseamnă gastronomia sibiană. Să nu vă mire dacă programul va fi boicotat până la urmă de sibienii din branșă. Este evident că sunt dați la o parte. Este frustrant să vină Ministerul Agriculturii să ne invite pe noi, sibienii, la evenimente, să ne reprezentăm cultura gastronomică, iar Regiunea Gastronomică să realizeze programe cu tot felul de mecanici auto”, spunea după Târgul de Turism de la București unul din bucătarii sibieni deranjați de atitudinea Consorțiului.

e6688d5e-13ff-4853-8c49-3e55f46a047e

În eventualitatea în care Consorțiul va realiza și alte acțiuni, prezentăm o listă cu profesioniști din Sibiu care ar putea reprezenta cu succes Sibiul în orice program gastronomic: Alin Barabancea, Daniel Joarza, Eugen Grigore, Erdei Lorant, Mircea Neagu, Ștefan Dan, Ioan Bebeșelea, Iacob Adrian, Ionuț Cercel, Gabriel Rusu, Dany Dumitru, Andrei Conțiu, Costy Fesan, Ionuț Rotar, Bogdan Marangoci, Rareș Nemeș și mulți alți profesioniști din Sibiu care sunt neglijați de consorțiu.

1032fc55-5fc1-4315-a953-ec3c9fd5bbdf

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

yyy

Acum 5 ani

ce platouri comuniste zici ca sunt pregatite pentru piratii din Caraibe care vin sa manance din cutit sau tepusa. bucatari din pipera si cluj, preparate de la Lidl, doar faimoasele banane din livezile Cisnadioarei au lipsit... dar sa nu mai fim rai si sa ne bucuram pentru fericirea tovarasului -escu, al asociatului -lapa si al stapanului lor -ldea. Bafta, barosanilor!
Raspunde

jonyjon

Acum 5 ani

Ca sa pui cateva platouri cu gustari reci - mezeluri din comert si branzeturi - e nevoie de chefi? Asta ne reprezinta?
Raspunde

Ion

Acum 5 ani

Cât s-a platit oare si pentru acest eșec?
Raspunde

Hell-Town

Acum 5 ani

Foarte mult! E inca o modalitate de sifonare a banului public! Ce sa-i faci? Vin alegerile si au nevoie rechinii de bani. Trist e ca in cazul asta nu e vorba de psd...
Raspunde

Pepe

Acum 5 ani

Doar nu credeți ca renumita gastronomie locala e foarte variată! Doar regiunea mediteraneană este mai variată ca a noastra. Asta e ocazie cineva sa faca ceva bani si tanti primar sa isi dea aere pentru ca in rest nu prea e de lauda.y
Raspunde

yyy

Acum 5 ani

cu ce exista in Transilvania de Sud, atat ca materie prima cat si ca preparate, se pot face mese de exceptie dar cand esti angajat sa vii din Pipera si sa tai felii de slana iar apoi sa tii degetul mare in sus...aia faci
Raspunde

cititor 13

Acum 5 ani

tocmai s-a scris ...... va rog cititi : http://www.turnulsfatului.ro/2019/02/08/partenerul-sibiu-regiune-gastronomica-2019-acuzat-de-impostura-falsi-bucatari/ asa poate lumea isi da seama ce se intampla.......
Raspunde

Peppi

Acum 5 ani

"renumita gastronomie locala" trintesti un carnat cu o bucata de slana si cu citeva rosi de sera pe o pita, musai cu ceapa si usuroi, asa mananca ciobanul la stina.
Raspunde

Richter

Acum 5 ani

Spun din nou, acest forum a devenit un loc unde toți își varsa frustrările și nerealizările , arunca cu laturi și denigrează munca altora! In tot acest timp ei nu fac nimic .. Atunci când nu faci nimic, e imposibil sa greșești!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus