Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Concursul pentru Filarmonică: 6,66 cea mai mare notă, nimeni nu a fost admis. “Urez un călduros «La mulți ani!»“

Concursul pentru Filarmonică: 6,66 cea mai mare notă, nimeni nu a fost admis. “Urez un călduros «La mulți ani!»“

6,66 este cea mai mare notă finală acordată în cadrul concursului pentru ocuparea funcției de manager al Filarmonicii de Stat Sibiu. Cum 7 era nota minimă, nimeni nu a fost declarat câștigător. Cei doi finaliști, Cristian Lupeș și Alexandru Chituță, comentează diferit rezultatele.

Consiliul Județean a publicat rezultatele finale ale concursului de proiecte de management organizat pentru Filarmonica de stat Sibiu. Din cei zece candidați care s-au înscris, doar doi au ajuns în etapa finală, cea a interviului de susținere a planului de management. Comisia de concurs a notat cu 6,10 interviul susținut de dirijorul Cristian Lupeș (6,66 nota finală) și cu 5,80 interviul susținut de teologul Alexandru Chituță (6,47 nota finală). “Candidații pot formula contestație în termen de două zile lucrătoare de la afișare (adică până marți, 12 martie, inclusiv)“, se arată în anunțul publicat de Consiliul Județean Sibiu (în subordinea căruia funcționează Filarmonica) referitor la rezultatele concursului.

Turnul Sfatului i-a contactat pe cei doi candidați care au reușit să treacă și de etapa de analiză a dosarelor și de cea de notare a proiectelor de management cu care s-au înscris. “Cu prilejul zilei de 8 martie urez tuturor doamnelor și domnișoarelor din Sibiu și nu numai, atât soției, cât și mamei mele, un călduros «La mulți ani!». În ceea ce privește concursul de manager pentru Filarmonica de stat Sibiu nu fac comentarii“, a fost declarația lui Alexandru Chituță (foo dreapta), care a cerut ca aceasta să îi fie publicată în tocmai precum a fost prezentată mai sus. Alexandru Chituță este de formație teolog, licențiat al Facultății de Teologie “Andrei Șaguna“ din Sibiu, și din 2016 conduce secția Educaţie, Comunicare, Marketing şi Secretariat din cadrul Muzeului național Brukenthal.

De cealaltă parte, dirijorul Cristian Lupeș (foto stânga) are o descriere proprie a desfășurării concursului. “A fost o onoare pentru mine să particip la acest concurs unde echilibrul între diferitele viziuni a fost perfect. Astfel, experiența pe care am acumulat-o, lângă mari dirijori, alături de manageri consacrați și la pupitrul marilor orchestre simfonice, s-a dovedit a fi capabilă să echilibreze tot ceea ce se află pe celălalt taler. Acest echilibru mă ajută să merg mai departe și să cred în șansa evoluției valorice a societății românești contemporane. Eu mă ocup mai departe de promovarea muzicii lui Enescu, a muzicii contemporane și a Filarmonicii Sibiu la Festivalul Enescu. Despre muzică și management, cu altă ocazie“, arată Cristian Lupeș, pentru Turnul Sfatului. Dirijor din 2003 și doctor în muzică din 2012, Cristian Lupeș este licențiat al Facultății de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală - catedra de Muzicologie, fiind și managerul Bucharest Festival Orchestra.

Comisia de concurs a fost formată din Adrian Tibu (directorul Teatrului Gong), Vlad Vasiu (consilier județean, președinte al Comisiei pentru cultură, învățământ, sport, culte, tinere și sport a CJ Sibiu) și Sergiu Olteanu (organizator de evenimente).

Filarmonica sibiană este condusă, în prezent, de către Ioan Bojin, cel care a preluat această funcție în urmă cu 18 ani, acum ieșind la pensie. Cel mai probabil, el va conduce Filarmonica în continuare, prin delegare, până când un nou concurs va desemna viitorul manager.

Sursa foto: Facebook / Cristian Lupeș, credit Flueraș Miluță și Facebook / Alexandru Ch

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Chituta Alexandru Constantin

Acum 3 ani

Alaturi de gândurile mele pentru toate doamnele si domnisoarele, un moment muzical al unui eveniment important manageriat de mine, cofinantat de mine și realizat în colaborare cu Filarmonica de Stat Sibiu, dedicat unei mari doamne a operei mondiale: Virginia Zeani. Un mare talent, o Doamna, L'assoluta si mai presus de toate o romanca care si-a legat cariera de Sibiu prin acest concert https://www.youtube.com/watch?v=PsKrT_zvlgU
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 ani

Te ia rasul cand vezi cine au fost in comisia de concurs.Eu stiu ca in o comisie de concurs cei care noteaza ar trebui sa fie in cel mai rau caz de valoarea candidatilor.Dar de aceea in Romania totul este la pamant.CAND PUI BRICIUL IN MANA MAIMUTELOR .......
Raspunde

Ghicitoare

Acum 3 ani

Ahahahaha :))). Ati urmarit filmul " Simulacrul", castigator al premiului "Zmeura de aur". Regia si scenariul - Consiliul Judetean Sibiu. Urmeaza partea a II-a, " Unicul candidat", cu unicul candidat in rolul principal. Halal !
Raspunde

A.G.W

Acum 3 ani

Diferenta mare de clasa, pana si in declaratii! Pacat ca Sibiul nu poate creste, fiind mancat de vesnicele "mici intelegeri". Un alt manager cultural, cum ar fi domnul Constantin Chiriac, ar fi fost atat de greu de invitat in aceasta comisie? Somn usor, Sibiu!
Raspunde

Colibri

Acum 3 ani

Un lucru este interesant acum, pasarelele ciripesc in burg că lui Chituta i s a propus sa fie membru ii comisia de concurs ca evaluator și el a refuzat tocmai pentru că a dorit să candideze! Asta nu înțeleg, cum era un bun evaluator dar nu este un bun manager??
Raspunde

viorel

Acum 3 ani

Este incredibil, cum au ajuns trei personae de o valoare mediocra sa decida cine o sa fie managerul unei institutii de prestigiu, cum este Filarmonica Sibiu. Comisia aceasta ar fi buna, eventual, pentru aprobarea unui proiect din Agenda Culturala, nicidecum pentru asa ceva. Pe Vasiu nu-l cunosc dar nu cred ca se afla la un nivel professional care sa-i dea dreptul sa-si dea cu parerea, Tibu numai el stie cum a ajuns director la Gong, iar Olteanu este pe nicaieri. Vai si amar
Raspunde

Franz Xaver

Acum 3 ani

Sibiul este ceva cu totul deosebit ... la fel si filarmonica noastra !
Raspunde

MD

Acum 3 ani

Pana acum am stat in mod silentium si non agitate anima vazand toate comentariile! Sunt din Sibiu si am poate o nota de subiectivitate. Il urmaresc pe Chituta de cativa ani si face lucruri foarte bune, din cacat si bici. Unii l au catalogat ca nu are legatura cu institutia si ca la fotbal toti iti dau cu parerea. Mai fratilor se cauta un manager la Filarmonica noastra nu un artist, de cele mai multe ori ei sunt cu capul in nori! Domnule Chituta schimbati magazul implicati va in politica Sibiul are nevoie de oameni buni, suntem in mare criza. Si parca un viceprimar spunea o data ca sunteti una din " rotile culturale ale orasului". succes
Raspunde

Partidul te vrea

Acum 3 ani

Domnilor alegatori stiti ca celebrul de acum Dl Vasiu este preferatul doamnei deputat Raluca Turcan! Asta da cultura si politica la Sibiu!asta poate va ajunge Ministrul Culturii in Guvernul PNL
Raspunde

carcotasul de serviciu

Acum 3 ani

De cand dna Turcan se pricepe si la muzica? nu e prea mult pt. o doamna asa de fragila care poarta pe umerii sai grijile tarii?
Raspunde

politruc de flayere

Acum 3 ani

Vasiu nu si a atins target ul la tineret, dar oare va avea target Primaria Sibiu?! https://www.youtube.com/watch?v=mMZecQ1E4wU
Raspunde

asa-i in tenis

Acum 3 ani

Fiind o functie publica, avem si noi dreptul la o parere : 1. CJS Sibiu agresit grav ( intetnionat sa nu ) cu alcatuirea comisiei. 1. Singurul potrivit ptr, treaba asta a fost A.T. Omul a dovedit cu varf si indesat ca e un excelent manager de institutie publica de cultura. 2. S.O. este un foarte bun organizator de evenimente ( mai putin culturale, mai mult comerciale), care insa nu cred ca se potrivea nici o culoare cu sarcina de a evalua un director de filarmonica. Ideal ar fi fost sa refuze jobul, dar asta-i alta poveste 3. Cat despre V.V., om politic ( nici nu conteaza partidul), pe care absolut nimic nu-l recomanda sa faca parte din comisie, no comment. Deci 2 gherle din 3 in comisia de evaluare. Cam asta a fost istoria. 2. Toata tarasenia se vede cu ochiul liber in diferenta infima intre note. Diferenta de zecimi, intre cei doi candidati, dar totul sub nota 7 :)))). Cusuta cu ata alba Ati prins ideea ? Adica nu putea fi diferenta asta de zecimi in jurul notei 7, 8, 9 ? Pai nu putea, ptr. ca atunci trebuia sa castige Lupes. Ok, diferenta mica intre candidati, dar cum te raportezi la nota 6 ? Logic, trebuie sa stii cum e nota 10, sa evaluezi la nota 6. Altfe, nota 6 e picat din cer...pardon, din alte birouri.. ca nu ai cu ce sa compari. Pe cand diferentele dintre ei, mici, dar clare. 6.10 vs. 5.80....Ce avea frate daca era 7.10 vs 6.80 ? Simplu, castiga Lupes, ceea ce unii nu au dorit. Controlat.
Raspunde

nobody like everybody

Acum 3 ani

NU stiu de ce se miră unii pe aici despre cum se tine un concurs de ocupare a unei functii publice. E câti se poate de firesc si traditional sa se faca " blaturi ", " şmenuri " , " parțiale " si alte manevre similare. Daca nu era asa ma ingrijoram. Asa Insa dorm linistit, totul e la locul lui . Astept chenzina, pensia, ipso facto cimitirul si cu asta basta, v-am pupat. Las totul exact, dar exact cum era cand am venit aici pe lumea asta. Progres? Aiurea! Schimbare? Ei aş ! Viziune? Glumesti! Toate sunt bla-bla-bla ! ( asa ma amuza incordarea unor a pe principii inutile si puseuri de echitate. ....a-iu-rea ! ) daca le spun " apostolilor " echitatii ca am 600 de litri de motorina, facuti rost cumva si ca ii vand la 2,5 Ron litrul, fac coada cu Passat -urile si alte TDI -uri la poarta mea, iar daca le soptesc ca ceea ce facem nu-I chiar kosher or sa scoata din portbagaj si doua canistre. .... Asa ca mai usurel cu mirarea filozofica
Raspunde

RE la asa i in tenis

Acum 3 ani

incepi bine dar te pierzi in cuvinte si eu nu inteleg ce ai vrut sa spui. Parerea me e ca notele la toti candidatii au`fost mici, incusiv la cei doi. Greseala e ca nu evalua un <director de filarmonica< se evalueaza un proiect de management pentru filarmonica, diferenta e alta, ei sunt posibili directori, toti au aceleasi sanse. in al treilea rand notele au zecimale interesante cu 66, 47, 10, 80 cum au facut evaluarea? si aici intra toti trei mai ales si TIbu. El putea lua fraiele in brate sa zica ca are experienta si ce trebuie facut, dar a stat momaie. Si in al patrulea rand nu e vorba ca castiga dupa interviu Lupes sau Chituta, putea sa fie oricare, chestiunea e ca nu s a dorit nici unul, si asta e cel mai interesant! problema e acum dupa un asemenea scandal de concurs cine va veni la un al doilea concurs sa isi depuna candidatura?!
Raspunde

Circuitul banilor culturali la Sibiu

Acum 3 ani

Uite legătura dintre cei din comisie: Adrian Tibu evaluează proiectele pe Agenda culturală a Primariei Sibiu, Sergiu Olteanu prin Grey Projects oferă consultanta și parte tehnica iar Vlad Vasiu oferă publicitate prin News Outdoor Romania! Se înțelege! O comisie de spagari și Chituta și Lupes au lasat l a interviu sa se înțeleagă că ei nu au ce sa caute în acest trio, Filarmonica trebuie să își urmeze un alt drum și din această cauză au fost amândoi picați!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus