Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Turcan: PSD și ALDE au respins proiectul PNL de majorare a burselor profesionale

Turcan: PSD și ALDE au respins proiectul PNL de majorare a burselor profesionale

Majoritatea PSD - ALDE  a respins propunerea liberalilor ca bursa elevilor care urmează învățământul profesional să crească de la 200 la 300 de lei anul acesta, iar începând cu 1 ianuarie 2020 să se majoreze cu încă 150 de lei anual, până la valoarea de 900 de lei. ”Deputații PSD și ALDE s-au supus deciziei Guvernului de a respinge această inițiativă legislativă și au votat împotriva creșterii burselor. Au recunoscut că bursele nu au mai fost majorate în ultimii 6 ani cu niciun leu. Au recunoscut că forța de muncă din România este din ce în ce mai puțină și mai slab pregătită. Au recunoscut că învățământul profesional nu este atractiv pentru tineri dacă bursa rămâne la 200 de lei. Cu toate acestea, deputații PSD-ALDE AU RESPINS o soluție clară, cu efecte imediate, de redresare a învățământului profesional!”, susține Raluca Turcan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În opinia deputatului liberal, România are o șansă reală de creștere economică, prin sprijinirea învățământului profesional și prin creșterea numărului de tineri calificați pentru o piață a muncii din ce în ce mai concurențială. ”PNL va solicita în plenul Camerei Deputaților un vot pozitiv pe acest proiect, chiar dacă raportul dat astăzi de Comisia de învățământ a fost unul negativ”, mai susține deputatul liberal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Lotul National de Curling

Acum 5 ani

Doamna Turcan cum e cu persoanele curate, integre fara suspiciuni ca sunt corupte? La Marius Grecu ne gandim si noi astia care am iesit in strada....De ce l-ati prezentat cu surle ca pe un teofeu ?? Stiti ca este foarte posibil sa fie cindamnat ??? l -at luat sa il aparati ????
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Bu mai mariti bursele! Nu vedeti ca elevii protesteaza?
Raspunde

Ionut1595

Acum 5 ani

Marius Grecu nu este condamnat si beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, nu vi se pare normal? Ce ati vrea sa faca PNL? Sa pateasca iar ca si cu Orban, care a fost retras , dar s-a dovedit nevinovat? Ca si cu Blaga care s-a retras , dar s-a dovedit nevinovat?
Raspunde

Ileana Violeta

Acum 5 ani

PNL are in statut ca cine e condamnat nu candideaza! Asta e chestie dinainte de “fara penali”. Hai sa fim cinstiti si sa spunem lucrurlor pe nume. “Este foarte posibil sa fie condamnat” ? De unde stiti? Eu stiu de exemplu ca e foarte posibil sa nu fie condamnat! Ce ziceti de asta?
Raspunde

Nicu

Acum 5 ani

Probabil Marius Grecu se bazeaza pe ce a zis Elena Udrea ca membrii PNL sunt protejati!Problema este ca face parte dintr un grup infractional organizat in dosarul Maricuta,iar acum ca si primar nu stiu daca este usa de biserica,asta stiu cei de la DNA ,care precis il monitorizeaza,zic eu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus