Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
11°C

VIDEO Drumul din câmp către Zona industrială vest mai are de așteptat până la asfalt: nu există teren suficient

VIDEO Drumul din câmp către Zona industrială vest mai are de așteptat până la asfalt: nu există teren suficient

Drumul de un kilometru lungime care, în ciuda gropilor mari și dese, este folosit zilnic de sute de șoferi în drumul lor înspre și dinspre Zona industrială vest nu va fi modernizat prea curând din cauza limitelor impuse de proprietăți.

Nu este loc pentru a construi un drum cu două benzi este concluzia administrației locale, în ceea ce privește zona Câmpșor. Traversată de un drum de pământ care face legătura între cartierul Ștrand II (str. Dimitrie Cantemir și Turnișor (str. Rozmarinului), zona Câmpșorului a devenit foarte utilizată de șoferii care vin sau pleacă înspre Zona industrială vest și care vor să ocolească astfel cozile de pe șoseaua Alba Iulia. Zilnic, sute de șoferi își “aruncă“ mașinile prin gropile drumului pe care, în ciuda stării extrem proaste, îl consideră o alternativă cozilor de pe șoseaua Alba Iulia.

Viitoarea stradă care va lega Turnișorul de Ștrand traversează Câmpșorul, zonă inclusă în intravilanul orașului Sursa foto: Google Earth Viitoarea stradă care va lega Turnișorul de Ștrand traversează Câmpșorul, zonă inclusă în intravilanul orașului Sursa foto: Google Earth

Doar că, deocamdată, Primăria Sibiu nu poate amenaja drumul. “Municipalitatea are în această zonă, în proprietate, un teren cu o lățime de patru metri, ceea ce nu permite realizarea unui drum public în conformitate cu standardele tehnice în vigoare. Pentru a căuta soluții, Primăria Sibiu a identificat deja proprietarii terenurilor din zonă și va căuta cele mai bune opțiuni pentru a extinde terenul și pentru a crea un drum public cu două benzi conform normativelor tehnice“, arată reprezentanții administrației locale.

Exproprierile necesare pentru ca Primăria Sibiu să poată crea coridorul necesar amenajării unui drum nu au făcut, încă, obiectul unei hotărâri de Consiliu local. De altfel, până în prezent, administrația locală nici nu a promovat astfel de proiecte de expropriere pentru extinderea sau modernizarea infrastructurii, preferând negocierea cu proprietarii. O astfel de negociere, spre exemplu, a fost purtată pe parcursul mai multor ani pentru câteva sute de metri de teren situat la intersecția șoseaua Alba Iulia – str. Maramureșului, unde de aproximativ zece ani se discută despre amenajarea unui nou pod (pentru cei care vor să vireze la dreapta, pe strada Maramureșului, venind dinspre intrarea în Sibiu).

Până acum, pentru amenajarea acelui drum, Primăria municipiului Sibiu a realizat, în vara anului 2017, un studiu de fezabilitate, pentru modernizarea acestui drum, amenajarea a două benzi de circulație, de trotuare și iluminat public. În plus, în vara anului trecut, a fost inițiat și un studiu de fezabilitate pentru modernizarea podului de peste Cibin, pod aflat pe traseul în discuție.  “Se află în lucru studiul de fezabilitate pentru modernizarea podului peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului (cartier Turnișor). Acesta va asigura o legătură directă între cartierele Ștrand și Turnișor, urmând să fie legat de drumul care va creat peste Câmpșor până în zona străzilor Dimitrie Cantemir – Ion Albabei“, anunța Primăria Sibiu, într-un comunicat de presă din luna august a anului trecut.

Citește și VIDEO Imaginile disperării din traficul sibian. ”Mai bine îmi rup mașina, decât să stau!”

Vezi mai jos un video despre cum se circulă pe drumul din câmp

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Ion

Acum 2 ani

Io m-am săturat până peste cap de incompetenții ăștia. Fratilor, în caz că nu ați înțeles, voi sunteti acolo ca sa găsiți soluții, sa rezolvați probleme, sa faceti lucrurile sa se miste (rapid). Nu sa dati comunicate în care sa explicați că, dom'le, asta e, nu se poate. FDGR noul PSD
Raspunde

Decebal

Acum 2 ani

“....Primăria Sibiu a identificat deja proprietarii …” Primaria execrabila a Sibiului in frunte cu cucoana fodor da impresia ca lucreaza... Ei au studiu de fezabilitate de 2 ani, si de atunci tot identifica proprietarii. Mai mira pe cineva ca pt 1 km de drum, incompetentii nu-s in stare sa expropieze nici macar vreo 4m latime in plus? Daramite sa se gandeasca sa faca o sosea de 4 benzi (suficienta pt viitor nu doar pt azi) – vezi cazul drumeagului depasit de trafic de 2 benzi din Selimbar- D-na Stanca. Dar ... mai au de stat doar 1 an in functie si apoi la alegeri direct la groapa de gunoi a istoriei.
Raspunde

a

Acum 2 ani

Din punct de vedere legal nu au voie sa expropieze deoarece nu este un drum de interes National.Nu stiu cum e in SB, dar in Cluj daca este prevazut pe o anumita strada ca pe viitor sa fie largita ( de la 2 la 4 bezi) primaria obliga proprietarul sa cedeze o anumita parte de la strada (altfel nu ofera nicio autorizatie de constructie), insa si aceasta practica este ilegala, dovada dezvoltatorii imobiliari care au dat in judecata primaria cluj si au castigat, pana ala urma proprietarul trebuie sa decida ce face cu propriul teren(atata timp cat respecta PUZ.
Raspunde

Mircea B.

Acum 2 ani

De ce 1 banda pe sens si sa nu gandim in perspectiva urmatorilor 10-15 ani si sa facem 2 benzi pe sens? Vorbim de camp liber fara nicio restrictie (ma refer la constructii). Daca se va dezvolta si zona aia, se va ajunge in situatia de pe calea cisnadiei cu 1 banda pe sens. Ce bine ar fi sa nu ne mai gandim doar la prezent.....
Raspunde

Gelu Soferu

Acum 2 ani

O alternativa decenta pentru cozile de pe Alba Iulia: Tursib
Raspunde

HOP

Acum 2 ani

nu-s interese ...deci mai asteptati !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Dani

Acum 2 ani

Pentru incompetenții administratori ai acestui oraș construcția în zonă a unui pod peste Cibin și a unuia peste linia ferata echivalează cu construcția unei baze pe Marte. Când în Sibiu va exista acel drum construit la standardele mileniului 3 Clujul sau Oradea vor avea demult metrou!
Raspunde

ToTo

Acum 2 ani

eu cred ca pune bete in roate primăria Turnisor. Turnisorenii nu vor zona mitropolitană, păi cum....
Raspunde

Cosmin

Acum 2 ani

Chiar nu pot sa imi imaginez ce s-a întâmplat cu cei din Primăria Sibiu de când a plecat dl Iohannis? Nu era tot aceeași echipa și atunci? Dacă ar fi fost aceeași abordare, nu am fi avut in veci Ștefan cel Mare, Poplăcii si multe alte străzi, reabilitate EXEMPLAR. Acum, aici, pentru o poteca care se cere asfaltata zici ca e misiunea Apolo către Luna. Atâta ne tot socotim și ne fâstâcim și batem pasul pe loc. Acum ați scos-o de la naftalina pe asta cu negocierile cu proprietarii. Totuși sunt deja ani de când se știe de problema. Suntem chiar naivi sau ce Dzeu? Și referitor la dl sau Dna care tot insista cu Tursibul, ii doresc sa aibe copii pe care sa ii ducă la grădinița (cu program prelungit) și sa vadă dacă reușește după 8:30 (cât sta la lucru ... la corporațiile alea care “sug sângele romanilor”) sa revină sa ii ia, circulând cu Tursib cu legăturile de rahat și cu orarul stupid care este in orașul asta ... și după aceea sa mai comenteze ca noi corporatiștii stam ca bizonii in mașini și nu mergem cu autobuzele. Doamne ajuta și haideți odată cu drumuri alternative la trafic, cu orar îmbunătățit la Tursib și scoateți naibi denivelările alea mizerabile de la trecerile de pietoni și puneți semafoare peste tot unde sunt treceri importante. Nu e posibil, când e traficul mai mare sa mai avem și traficul intrerupt din cauza pietonilor care trec din toate direcțiile fără nici o logica. Este semaforul de pe Cristianului un exemplu excelent de cât se bine funcționează un astfel de sistem.
Raspunde

Nelu

Acum 2 ani

Asfaltarea strazi este complicata pentru ca devine drum destinat circulatiei si trebuie sa indeplineasca anumite standarde, daca acel drum se asfalteaza clar vor aparea case, va fii un fel de strada maramuresului, nu vad de ce ar trebuii 2 benzi pe sens ca nu se leaga cu nici o strada cu 2 benzi, macar sa se proiecteze cu pista de bicilete, trotuar lat poate un pic de spatiu verde. Aa mai lasati masinile acasa, luati autobuzul, bicileta, scuterul
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 2 ani

Dacă toțî şefii din primăria Sibiu şi -ar lua concediu vreo 2-3 ani , sunt convins că nu s-ar observa lipsa lor .Consiliul local împreună cu angajații primăriei s-a transformat încet dar sigur întro asociație de paraziți.V-ați făcut salari colosale ,iar singurul efect este că îi batjocoriți pe cei de pe urma çărora vă luați salarile babane .Nu cred că în lumea civilizată ,să mai existe o administrație locală sau centrală care să-şi disprețuiască țara aşa cum faceți voi .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

nobody like everybody

Acum 2 ani

O sulă! NU E NEVOIE DE AMENAJAREA ACELUI DRUM!!!!! El se va supraaglomera de indata ce va fi asfaltat / reglementat. Va fi o sosea Alba Iulia2. NU MAI MERGETI CATE UNUL IN MASINA SNOBILOR! Schimbati mentalitatea intai si apoi infrastructura. Toata lumea VREA! Nimeni nu e dispus sa renunte la nimic . Asa se traieste azi numai din" huo", "jos" si "vrem". Intotdeauna problemele sunt din cauza ALTORA. TARA DE CRETINI INDOBITOCITI !
Raspunde

Che

Acum 2 ani

Ai grija sa nu-i superi...ca sar de fund imediat...Doamne fereste sa nu mearga fiecare cu masinuta personala la corporatie....si auzi, sa se elimine denivelarile de la trecerile de pietoni...sa poata circula ca rachetele...greu cu astia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus