Joi,
28.01.2021
Innorat
Acum
-2°C

Filmat în timp ce arunca gunoaie pe geamul mașinii, în trafic. Ce amezi riscă

Filmat în timp ce arunca gunoaie pe geamul mașinii, în trafic. Ce amezi riscă

Pasagerul unei mașini înmatriculate în județul Sibiu a fost filmat în timp ce arunca pe geamul mașinii, în repetate rânduri, gunaoie, pe carosabil. S-a întâmplat săptămâna trecută, pe drumul ce leagă Arpașu de Sus de DN1. Polițiștii atrag atenția că persoanele care aruncă obiecte pe drumurile publice pot primi până la 21 de puncte penalizare, ceea ce s-ar putea traduce într-o sumă ce depășește 3000 de lei. 

Un utilizator al unei rețele sociale a postat un videoclip în care a surprins cum, în trafic, pasagerul din dreapta mașinii din față aruncă pe geam diferite gunoaie, cel mai probabil hârtii.

 

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, tânărul se arată indignat de gestul pe care l-a făcut pasagerul din dreapta, mai ales că,  spune acesta, în mașină, pe bancheta din spate, era și o fetiță de 9-12 ani.

„A tot aruncat pe o porțiune de un kilometru. În spate, am văzut că ar fi fost o fetiță de aproximarit 9-12 ani, dar părinții erau în mașină amândoi”, povestește acesta.

Polițiștii reamintesc faptul că astfel de fapte, pe drumurile publice, se sancționează cu amenzi între 1305 și 3045 de lei.

„Conform art 102 , alin 1, pct 23 din OUG 195/2002 R, aruncarea, lăsarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substanţe sau vehicule, după caz, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, adica 9 - 21 de puncte amendă”, precizează Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Comentarii

5 comentarii

Ion Veres

Acum 1 an

Genul de om pe care il reprezinta gunoaiele de la guvernare. Sa speram ca se va alege cu o amenda pe cinste, meritau si doua dupa cap - animalul din dreapta si soferul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

timu manole

Acum 1 an

Il cunosc pe ala si te asigur ca injura toata ziua pesedeul si voteaza cu peneleul.
Raspunde

PUIE MSD

Acum 1 an

amenda MAXIMA pt gunoiul de la volan si pt pasager!
Raspunde

Anonymus

Acum 1 an

atata timp cat nu se elimina din lege sintagma: "camere omologate" nu pateste nimic... cand se va elimina "omologate" din lege si oricine va putea sa trimita filmarea sau poza la politie si vor putea sa amendeze atunci vom incepe sa ne civilizam, pana atunci nimic...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus