Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Virgil Stănescu aleargă la Maratonul Internațional Sibiu, pentru „Sportivi emblematici ai Sibiului”

Virgil Stănescu aleargă la Maratonul Internațional Sibiu, pentru „Sportivi emblematici ai Sibiului”

Virgil Stănescu, fost jucător român de baschet, căpitan al echipei naționale și de cinci ori cel mai bun jucător al României, aleargă la maraton pentru proiectul Asociației „Al 6-lea jucător”.

Fostul mare internațional român Virgil Stănescu se numără printre primele personalități care și-au anunțat participarea la Maratonul Internațional Sibiu, ediția 2019. Acesta va susține proiectul Asociației Al 6-lea Jucător, proiect care promovează sportivii ce au adus bucurii în orașul Sibiu și va alerga pentru ridicarea unei statui care îl va comemora pe Elemer Tordai, unul dintre cei mai importanți și iubiți jucători din istoria lui CSU Sibiu.

„M-am alăturat acestui proiect din mai multe considerente. Întotdeauna mi-a plăcut tot ceea ce se întâmplă la Sibiu și proiectele pe care le-ați promovat de-a lungul timpului. Comunitatea suporterilor sibieni este poate cea mai unită din țară iar eu m-am simțit tot timpul bine la Sibiu. Mai mult decât atât, ridicarea acestei statui mi se pare o idee frumoasă, pentru că Toci a reprezentat, atât în timpul vieții cât și după, un simbol pentru CSU și pentru orașul Sibiu. Îmi place ce „respiră”această acțiune și cred că merită toată atenția. Încă nu m-am hotărât câți kilometri voi alerga la acest maraton pentru că nici nu este relevant. Mă voi hotărî atunci când voi ajunge acolo. Bineînțeles că sunt într-o formă fizică bună, însă acum nu este vorba de performanță ci de o sărbătoare. Voi veni la acest maraton ca la o sărbătoare dedicată fostului meu coleg de la echipa națională.” a declarat Virgil Stănescu.

Asociația își propune să strângă 22.000 de lei prin intermediul proiectului înscris anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu.

„Sportul în Sibiu are nevoie de promovare constantă, fiind o necesitate în oraș. Statuia va stârni curiozitatea tinerilor și este o oportunitate de a face prezent respectul față de sport și față de oamenii care au trăit emoții alături de echipa de baschet. Statuia este un proiect pilot în a promova persoanele cu renume în sportul sibian”, spun reprezentanții asociației „Al 6-lea jucător”.

Mai multe detalii despre proiect veți găsi AICI.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus