Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Adolescenții sunt așteptați să redescopere Sibiul într-un mod artistic, la GONG

Adolescenții sunt așteptați să redescopere Sibiul într-un mod artistic, la GONG

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu organizează în perioada 12 – 14 aprilie, un modul special de ateliere de teatru pentru elevii de liceu. Proiectul pilot se va derula sub egida „Sibiu Plays!” și va fi coordonat de regizorul Robert Bălan.

Conceput ca un modul interactiv, în cadrul căruia tinerii să fie provocați să se definească atât ca generație, cât și ca indivizi, atelierul de teatru își propune o redescoperire a orașului Sibiu prin intermediul istoriilor personale. Participanții vor fi invitați să vorbească, să facă fotografii sau video-uri, să ia interviuri și din acestea să creeze momente teatrale. Prin exerciții de improvizație și jocuri teatrale, istoriile astfel adunate vor deveni parte ale unei prezentări publice care va avea loc în ultima zi de workshop. Mai mult decât atât, atelierul își propune să dezvolte o platformă de educație prin participare, în cadrul căruia adolescenții să își dezvolte spiritul critic, abilitățile creative și de comunicare. Sesiunile din cadrul acestui modul au o durată de aproximativ 3 ore și vor avea loc la sediul Teatrului „Gong” din Sibiu, între orele 17:00 și 20:00.

Robert Bălan este regizor, performer și manager cultural. Ca performer lucrează, mai ales, cu date autobiografice: „Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea” (2018),  „Momentul perfect” (2018), „sfârșit. work în progress” (2013), „bălan.unu” (2009). Multe dintre spectacolele sale sunt rezultatul colaborării cu scriitoarea  Elena Vlădăreanu: „În numele Tatălui” (Art No More/ Tranzit.ro București - 2018),  „Identic natural” (Art No More/ART HUB București - 2017), „O viață sigură” (Teatrul Național Târgu Mureș -2016), „Habemus bebe” (Art No More/WASP București – 2014). În 2014 a montat la Teatrul Gong „Prințesele spion” pe un text scris special pentru trupa din Sibiu de Elena Vlădăreanu. Art No More, asociația pe care o conduce, propune proiecte care pun în discuție teme nu foarte des abordate în spațiul cultural, dar și forme artistice diverse: teatru pentru copii, performance, instalație, spectacole bazate pe texte neteatrale. Cea mai recentă producție Art No More este filmul documentar „Munca este un antidepresiv, pân la urmă”.

Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea adolescenților la toate cele 3 sesiuni este esențială. Participarea la acest program se face prin achitarea unui bilet în valoare de 14 lei. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată. Recomandăm ținuta lejeră și încălțăminte de interior. Biletele la acest atelier vor fi puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus