Sâmbătă,
18.09.2021
Parțial Noros
Acum
19°C

De ce a cumpărat proprietarul Sibiu Shopping City mall-ul nou de langă Podul Gării?

De ce a cumpărat proprietarul Sibiu Shopping City mall-ul nou de langă Podul Gării?

Compania NEPI Rockastle, proprietarul Sibiu Shopping City, a cumpărat anul trecut proiectul mall-ului Festival cu 21 de milioane de euro pentru a scăpa de orice concurență în Sibiu.

Potrivit lui Alex Morar, CEO-ul companiei, decizia de achiziţie a proiectului Festival Sibiu, a fost luată pentru a se evita războiul cu un concurent zonal într-un oraş de circa 170.000 de locuitori şi o catchment area de 286.000 de persoane, care nu prea ar mai putea suporta un al treilea mall, informează publicația economica.net.

Lucrările la ambele proiecte de retail se vor termina în ultimul trimestru al acestui an, astfel că Sibiul va avea, începând cu această iarnă, două mari centre comerciale moderne.

santier mall nou festival (10)

NEPI Rockastle a plătit 21 de milioane de euro companiei Primavera Development, care deţinea proiectul.

Festival Sibiu va avea, la finalizare, 42.200 mp şi primul hipermarket Kaufland într-un mall. Compania deţine, de asemenea, şi Sibiu Shopping City, de 83.100 mp, primul mall cu două hipermarket-uri din ţară, Auchan şi Carrefour.

Cel mai mare proprietar de active din imobiliarele româneşti, NEPI Rockastle are active de retail care reprezintă 36% dintr-un portofoliu reprezentat în proporţie de 93% de retail şi 7% din birouri.

Potrivit ultimului raport de piaţă a companiei, încasările nete din chirii s-au cifrat la 346 milioane de euro, în creştere cu 4,9% faţă de 2017.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/04/03/incepand-de-joi-sibienii-au-mall-cu-etaj-se-termina-lucrarile-la-shopping-city/

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

CitizenX

Acum 2 ani

Cu alte cuvinte un mic monopol. Care va stabili preturile de închiriere, care la rândul lor se vor reflecta în preturile produselor la raft. Și ne mirăm când vedem toate cârpele vândute la suprapreț în România. Și probabil vom avea aceleași servicii proaste, cu spații ventilate prost, cu toalete jegoase și cu mii de standuri și stăndulețe care blochează circulația în magazin, că doar fiecare metru pătrat trebuie sa aducă bani.
Raspunde

In Preajma

Acum 2 ani

Are dreptate CitizenX. În ceea cel privește pe șmecherașul care spune deschis că ei au cumparat pentru pot, este evidentă lipsa de respect la adresa consumatorului. Nici măcar nu se ferește să spună deschis ca au luat pt a evita concurența. Asta poate insemna pe de o parte că dpdv legal n-au ce să le facă, iar pe de cealaltă parte, oficiul concurenței a devenit un organ steril.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Amazing

Acum 2 ani

Habar nu ai despre ce vorbești, se numește consiliul concurentei și are cu totul alte atribuții,te-ai băgat ca bikinii in anus...
Raspunde

Jurist

Acum 2 ani

@In Preajma: Bine punctat @Amazing: fie esti prost, fie lucrezi pentru ei. @ restu: "Ce este abuzul de poziţie dominantă? Art.6 din Legea concurenţei nr.21/1996, republicată, interzice: „folosirea în mod abuziv a unei poziţii dominante deţinute de către unul sau mai mulţi agenţi economici pe piaţa românească ori pe o parte substanţială a acesteia, prin recurgerea la fapte anticoncurenţiale, care au ca obiect sau pot avea ca efect afectarea activităţii economice ori prejudicierea consumatorilor”. Informatie extrasa direct de pe site-ul Consiliului Concurentei
Raspunde

Bogo

Acum 2 ani

Le spun de pe acum, la noul mall o sa merg pe terasa pt. pozat zona, peisaje. De cumparat, nada! Sunt un produs, deci il folosesc (in detrimentul lor). Si la Shopping City Selimbar (ca e in Selimbar), daca ajung 1-2 ori pe an. Prefer magazinele centrale si mici de cartier.
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 2 ani

Din pacăte asta înseamnă că Sibiul va ajunge piață de muls! Iar ajungem să facem cumpărături în alte orașe ...
Raspunde

matei

Acum 2 ani

Din pacate in imagine apare proiectul initial si nu versiunea care se construieste acum. Vezi inclusiv daramarea turnului. Uitati de parcari pe acoperis si zone verzi! :(
Raspunde

Koko Schilaci

Acum 2 ani

Bai, Tomiţă vine? Nu! Deci tot dorf ramane oraselul lui Hermann!
Raspunde

cetatean

Acum 2 ani

in dulcele stil romanesc , daca nu este , de ce nu este , daca este de ce se face . sa fim seriosi chiar credeti ca nu vor avea parte de clienti ? foarte bine ca l-au cumparat nepi , proprietarii anteriori ai terenului si al proiectului nu aveau fondurile necesare realizarii . daca mallul de la gara se termina la sfarsitul anului eu imi mananc palaria , mai este enorm de mult de munca acolo .
Raspunde

rosu

Acum 2 ani

Sa vezi cand va face legatura Mocanitza cu localitatile Hosman si Cornatzel ce de clienti vor veni!
Raspunde

Lenroc

Acum 2 ani

Cel de la Selimbăr e o totală decepție, au fardat puțin eșecul inițial și au făcut o zonă de șhaormării.
Raspunde

Che

Acum 2 ani

Bă nea Morare ,recunoaște ca un Ficior de la Sibiu v-a făcut sa scoateți din buzunar 1mil EUR doar pentru clădirea de birouri care va încurca in derularea proiectului !!!Ceo de doi bani !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus