Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
12°C

FOTO-VIDEO Sibiu vs. Șeica Mare. De la primar în apă după gunoaie, la noul sediu al Poliției Locale Sibiu

FOTO-VIDEO Sibiu vs. Șeica Mare. De la primar în apă după gunoaie, la noul sediu al Poliției Locale Sibiu

După topirea zăpezii și sosirea primăverii, pe râurile Calva și Visa de pe raza localității Șeica Mare au apărut adevărate baraje de gunoaie. Primarul de acolo și-a tras pantalonii de trening și cizmele de cauciuc și a pus mâna la curățenie, alături de cetățeni. În Sibiu, primăria a inaugurat de aproape trei săptămâni un sediu nou, pe strada Turismului. În a cărui curte, ferite după parcare, zac o mulțime de pet-uri și gunoaie.

Revenind la Șeica, pe anumite porțiuni, cantitățile de pet-uri și mizerii aruncate pe albiile râurilor sunt atât de mari încât aproape că blochează cursul apei. Octavian D., născut în Șeica și stabilit în Sibiu, a vizitat zilele trecute plaiurile natale, ocazie cu care s-a îngrozit de ce a văzut.

Imaginile cu gunoaiele au fost postate pe pagina personală de facebook, unde au devenit virale.

”Acum aș dori să-l văd pe acela care are curajul să intre în aceste ape. Nu știu ce vaccinuri ar trebui să facă înainte! Dacă există șobolani, șerpi sau alte vietăți printre aceste gunoaie, cred că au mutații genetice de la atâta plastic. Gândiți-vă că acest plastic eliberează treptat substanțe toxice care ajung în apă, din apă în pământ și atmosferă, de aici în iarba pe care animalele noastre din curte le mănâncă, și așa ne îndopăm noi cu găini și porci BIO mâncați „din curtea” noastră, carne sănătoasă! Domnilor din toată țara, care vă lăudați că mâncați din curtea dumneavoastră, carne bună - curată, ce spuneți?”, a scris Octavian, care încheie optimist invitând oamenii să se organizeze și să strângă mizeria.

”Noi, cei care am fost atât de fericiți când străbăteam albia acestor râuri, sa facem ceva. Până când nu dă lăstărișul, haideți să ne organizăm și să facem curățenie. La vară putem să le oferim un loc de joacă natural, curat și igienizat copiilor și nepoților noștri”.

Problema a ajuns și la urechile reprezentanților Prefecturii Sibiu și cele ale oficialilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, care au în grijă cele două râuri. Prefectura a dispus în această primăvară deplasarea unor echipe mixte de control pe toate râurile și pârâurile din județ.

”Primăvara debitele apelor cresc, antrenând deșeuri menajere de toate felurile: industriale, agricole, forestiere... În cazul râului Calva ne referim mai ales la deșeuri menajere sub formă de pet-uri, pungi și ambalaje din plastic. Nu este un poluant foarte puternic, în schimb dă un aspect dezolant zonei. În data de 20 martie o echipă a verificat Calva, în zona localității Șeica Mare și a observat aceste depozite de deșeuri. Procesul verbal lăsat la sediul primăriei confirmă acest lucru, precum și termenul de 5 aprilie pe care l-a primit administrația locală pentru a curăța albia”, a declarat Călin Fokt, purtătorul de cuvânt al SGA Mureș.

În cursul zilei de ieri, fără să anunțe în prealabil primăria, reporterul Turnul Sfatului aflat pe teren a găsit primarul din Șeica Mare în mijlocul apei, strângând gunoaie și verificând dacă a mai rămas ceva.

WhatsApp Image 2019-04-03 at 12.10.11

”Când am venit aici am găsit baraje artificiale create de către pescari pentru a crește adâncimea apei și pentru a putea pescui. Din nefericire, aceste baraje au blocat și deșeurile pe care apa le aduce la vale. Eu cred că aici s-au strâns pet-uri de pe o rază de 20 de kilometri, aruncate de diferite persoane. S-au blocat aici și efectiv au copleșit zona. Ieri am avut o acțiune cu 15 persoane, le-am adunat, astăzi am continuat, am adus și un tractor pentru a le trage dinapă și transporta. Nu e normal așa ceva și o să transmitem celor care au grădini în vecinătate să nu se mai întâmple lucrul acesta”, a declarat primarul Nicolae Șușa.
L-am întrebat și de ce a fost nevoie să vină personal și să intre în apă, dacă a avut pe cine trimite la curățenie.

WhatsApp Image 2019-04-03 at 12.10.12 (1)

”Îmi place să mă implic personal și lucrând cu persoane asistate sociale, acesta nu sunt asigurate pentru a lucra în apă, există pericolul să cadă cineva în apa rece, sau să alunece pe maluri. Vreau să mă asigur că nu pățește nimeni nimic, că totul este curățat și n-am nicio problemă să pun mâna la muncă”, mai spune primarul Șușa.

De partea cealaltă, pe strada Turismului, funcționează de câteva săptămâni noul sediu al Direcției Fiscale Locale și al Poliției Locale.

_DSC1963

”Clădirea în care funcționează acest nou sediu al Primăriei Sibiu de pe strada Turismului a fost complet reabilitată prin modernizarea rețelelor de utilități, înlocuirea tâmplăriei, refacerea tencuielilor și zugrăvelilor, amenajarea unei rețele pentru date și telefonie, instalarea sistemelor de siguranță la incendiu și amenajarea curții interioare. După ce Direcția Fiscală se va instala aici, va începe relocarea birourilor Poliției Locale în acest imobil”, anunța municipalitatea sibiană în 13 martie.

WhatsApp Image 2019-04-02 at 12.48.49 (1)

Sibienii care locuiesc în vecinătatea noului sediu au sesizat redacția TS că în curte ”este leopardul” și există mormane de gunoaie, care nu fac cinste deloc Sibiului. Pe lângă aspectul neplăcut, acestea degajă în razele soarelui și un miros greu.

WhatsApp Image 2019-04-02 at 12.48.50 WhatsApp Image 2019-04-02 at 12.48.49 WhatsApp Image 2019-04-02 at 12.48.50 (1)

Reporterul Turnul Sfatului a prezentat situația reprezentanților primăriei, cerându-le un punct de vedere pe această temă, încă de acum două zile. Până la publicarea acestui articol poziția primăriei pe această temă nu a fost făcută publică.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

sibian

Acum 3 ani

Respect pt primarul din Seica. cat despre Primaria Sibiu …. Cred ca ne-am lamurit cu totii din pacate....ca nu-s in stare de nimic. Puteti merge si in campsor sa faceti un reportaj, sau ridicati o drona din V. Aurie si vedeti ce o sa vada zecile de sefi de stat din EU la summit la primul contact cu Sibiul cand vor ateriza. Vor vedea pe geamul avioanelor valuri si gramezi de plastic luat de vant si imprastiat pe tot campul dintre turnisor si Strand. Asta e Sibiul primaritei si primariei spoite Sibiu. Gunoi si delasare. Cine trece peste podul Cibin de pe str. Rozmarinului si se uita in jos de-a lungul apei o sa vada o expozitie cum rar poti vedea in alta tara de mana a 3-a. TS puteti face un reportaj excelent pornind de acolo. De ce nu se poate face acelasi lucru ca in Seica ? Asistati sociali sunt probabil cu duiumul. Nu pot fi pusi la lucru ?
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

Dar vai, doar nu vreti sa se aplece "majestatea sa", "duamna" primar sa ridice un gunoi? De la aplecat se fac cute la haine! Ea are alte prioritati...
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 3 ani

bă ăsta, cine a aruncat gunoaiele alea, primărița ori sibienii ”civilizați”?
Raspunde

maria

Acum 3 ani

La fel se intampla si pe campul de langa Dedeman, in Selimbar, pe Sevis si pe toata marginea drumului care duce la sensul giratoriu de pe Milea. In iarba am vazut abandonate pana si televizoare stricate!!! Este inimaginabil asa ceva, iar politia este inexistenta, nu isi face treaba, amenzi 0 pentru astfel de specimene care isi arunca mizeriile in spatiul public! Aranjam centrul sa vada cine trebuie iar in rest ne putem ineca in gunoaie. Jos palaria pentru primarul din Seica si RUSINE primariilor din Sibiu si Selimbar!!! O idee buna ar fi niste pancarde imense peste camp care sa poata fi vazute din avion de catre sefii de state care vor veni pentru summit cu mesaje de genul: SAVE ROMANIA FROM DROWNING IN GARBAGE! si SAVE US FROM CORRUPTION. Doar facand presiuni asupra coruptiilor acestia se poate schimba ceva, va rugam, faceti reportaje din acestea cat mai multe!
Raspunde

un sas

Acum 3 ani

Dragi Rumanasi nu va mai tot plingeti de gunoaie peste tot...Nu primarul trebuie sa faca curatenie voi toti nu mai aruncati pe unde apucati gunoaile .Nu este numai la SIBIU este in toata tara ...uitativa pe litoral ..pe valea Prahovei ..pe Transfagarasan...Educatia de acasa lipseste .. cum te porti acasa asa si pe strada ..mai aveti multe de invatat cei dela care mai puteati invata ceva au plecat din tara...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 3 ani

draga sasule primaria trebuyie!!!!!!!!!! sa faca curatzenie acolo unde nu face nimic,bani au oamenii isi pun ginoiul la pubela,pubelarii lui fodor le amesteca si le arunca unde stiu ei(vezi foto cu camionul de gunoi din dumbrava) da e sustinuta de fdgrproverb sasul nui sas .............................
Raspunde

completari la sibian

Acum 3 ani

Apropo de mizeria din Campsor! Majotitatea acestora este produsa de colonia de romi care fara forme legale si-au construit case pe malul drept al Cibinului in zona Zavoi si care nu au contract cu nici un operator de salubritate. Si care aproape in fiecare seara ridica fumuri toxice pana la cer prin arderea a tot felul de deseuri, in special izolatiile din plastic de la diverse cabluri. Dar cu atatea organe ale statului care au atributii in acest sens, cine sa se mai autosesizeze?
Raspunde

un cetatean

Acum 3 ani

pai daca aia stau fara acte acolo primaria e PRIMA care trebuie sa intervina!!!
Raspunde

un sas

Acum 3 ani

@dancp2 Sa stii ca nu ai dreptate ... Primaria prin Politia locala trebuie sa faca controale si sa sanctioneze pe cei needucati .Oamenii corecti nu trebuie pus la plata pentru niste derbedei care poluiaza mediul inconjurator pentru generatii viitoare...Guvernul ar trebuii sa faca LEGI si sa oblige toti producatori de PETURI SA LE SI RECICLEZE ...Iar peturile sa fie cu valoare atunci nimeni nu ma arunca PETURI innatura ...mult succes...
Raspunde

Doc

Acum 3 ani

Politia Locala??? Glumesti, nu? Pai aia sunt mereu in misiune, pe teren chipurile, atat de camuflati incat nu se vad intre ei :)) Locurile de joaca din oras plus mare parte din spatiile verzi sunt pavate cu coji de semnite si chistoace aruncate la voia intamplarii de catre parinti, adolescenti etc; intrarile-iesirile din oras sunt flancate de gunoaie. Despre rreciclare, cum educam oamenii? Ca la dresaj, cu amenzi si bonificatii!!! Ca Primarie, ai strange o gramada de bani doar prin aplicarea pe jumatate a celor prevazute in legile existente. Doar sa vrei!
Raspunde

adela

Acum 3 ani

imaginile sunt vechi iar terenul de langa neingrijit este al Casei Corpului Didactic
Raspunde

hd

Acum 2 ani

Ce gluma...a iesit primaru sa curate?? hahaha..acum e la fel de imputit raul si in el se varsa si muinunata canalizare infapruita de primar. E cea mai jegoasa comuna cu cel mai lenes primar ..in 10 ani n-a facut NIMIC!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus