Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Criză de medici la Sibiu. Nouă posturi  scoase de trei ori la concurs la Spitalul Județean și niciun candidat

Criză de medici la Sibiu. Nouă posturi  scoase de trei ori la concurs la Spitalul Județean și niciun candidat

În ciuda creșterilor salariale foarte mari din ultima vreme, Sibiul se confruntă în continuare cu o criză de medici, dovadă fiind situația de la Spitalul Județean.

Președintele Consiliului Județean Sibiu a declarat într-o conferință de presă că spitalul se confruntă  cu o criză de medici.

„Nu există atractivitate. Noi am scos la concurs posturi de trei ori, însă nu participă la concurs medici”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, conform Agerpres.
Directorul medical al Spitalului Județean Sibiu susține că medicii tineri nu sunt atrași să lucreze în Unitatea de Primiri Urgențe pe motiv că este prea solicitant.
„Aici se pune problema şi de personal. Vedeţi că sunt foarte mulţi medici care continuă să plece din ţară. Deficitul nostru de medici în momentul de faţă în Serviciul de Urgenţă este de nouă medici. (…) Este o specialitate foarte solicitantă şi este o problemă generală în toată ţara. La noi este destul de puţin importantă pentru că avem un număr de 17 medici titulari şi asigurăm continuitatea serviciului”, a declarat doctorul Florin Grosu, pentru sursa citată.
Conducerea unității medicale speră ca, odată cu modernizarea și extinderea Urgenței, timpul de așteptare pentru pacienți să se înjumătățească. În medie, 200 de pacienți sunt consultați în fiecare zi la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Sibiu.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/02/17/doctorul-de-la-spitalul-judetean-sibiu-cu-salariul-mai-mare-decat-al-prim-ministrului/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

rosu

Acum 3 ani

Daca nu gasiti medici, angajati macar preoti.
Raspunde

Cetățean arogant

Acum 3 ani

Nu le mai ajunge!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus