Marţi,
25.06.2024
Ploi Scurte
Acum
28°C

Foto-Video De câte insituții este nevoie pentru a strânge deșeurile de lângă centura Sibiului?

Foto-Video De câte insituții este nevoie pentru a strânge deșeurile de lângă centura Sibiului?

Mobilier vechi, materiale de construcții și tone de moloz. Aceasta este priveliștea pe care o au șoferii care circulă pe autostardă în zona Sibiului. Terenul dinspre ieșirea de pe autostradă spre Agnita, în zona viaductului s-a transfornat într-o adevărată groapă a gunaoielor. Garda de Mediu a sesizat CNAIR-ul care s-a și apucat de treabă. Însă, din cauza volumului ridicat de gunaoie, activitatea ar putea dura și mai mult de două săptămâni. Și Poliția Locală a fost sesizată cu privire la această situație. 

Terenul de lângă viaductul de la ieșirea de pe autostardă a devenit o a doua casă a gunoaielor. Zeci de saci plini cu deșeuri, tone de moloz și materiale de construcție sunt împrăștiate pe teren.

Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere de la Garda de Mediu Sibiu cu privire la această situație care, între timp, a sesizat CNAIR.

„Locația identificată de dvs., în zona autostrăzii Sibiu-Deva, nod rutier Agnita - km 252+500 Calea 2, Autostrada A1, se află în administrarea CNAIR - Secția Autostrăzi Sibiu. Deținătorul terenului a demarat în regim de urgență lucrări de igienizare a terenului și asigură paza permanentă în zonă în scopul limitării abandonului de deșeuri”, spun reprezentanții Gărzii de mediu Sibiu, într-un răspuns primit la solicitarea Turnul Sfatului.

gunaoie

Lucru care s-a și întâmplat. Reprezentanții DRDP Brașov au declarat că au fost sesizați de Garda de Mediu și au luat măsuri imediat.

„Din păcate, nu numai în această zonă oamenii aruncă foarte multe deșeuri pe marginea drumurilor națioanle și a autostrazilor. Noi, de obicei, alocăm două zile din săptămână curățeniei, iar vara chiar și trei zile. Deseori, întâlnim deșeuri ce în mod normal nu ar avea ce să caute pe marginea drumului deoarece vorbim de moloz și resturi de la materialele de construcție. Iar acestea nu sunt lăsate, în niciun caz, de șoferii care opresc la marginea drumului pentru un popas. În acest caz particular, colegii mei de la Întretinere și Coordonare Săliște s-au apucat să curețe zona, însă cantitatea de deșeuri este atât de mare încât operațiunea ar putea dura și două săptămâni. Printre altele, colegii din teren au găsit mobilier vechi, aparatură electrocasnică și foarte multă maculatură. Într-o zi, chiar în timpul în care colegii mei lucrau acolo, a venit cineva să lase gunaoie acolo, dar am sesizat Poliția. Între timp, au fost montate și panouri de averizare, ce interzic depozitarea deșeurilor. ”, spune Robert Elekes, purt. de cuv. DRDP Brașov.

panou gunoaie

Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere și de la Primăria Municipiului Sibiu. Reprezentanții municipalității arată că au sesizat Poliția Locală pentru sancționarea celor care aruncă deșeuri în acea zonă.

„Serviciul Salubrizare monitorizează continuu această zonă în care cetățeni și agenți economici care nu respectă legislația în vigoare aruncă deșeuri în mod repetat. În acest sens a fost sesizată și Poliția Locală pentru a-i sancționa pe cei care comit astfel de fapte. De asemenea, zona este igienizată continuu de operatorul de salubrizare”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

gunoaie

gunaoie

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus