Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

My Transilvania organizează 46 de evenimente gastronomice

My Transilvania organizează 46 de evenimente gastronomice

Pentru al doisprezecelea an consecutiv asociația My Transylvania organizează deja tradiționalele brunch-uri în satele din sudul Transilvaniei în perioada 14. Aprilie și 27. Octombrie. Anul acesta agenda cuprinde 46 de evenimente gastronomice alternative în județele Sibiu, Brașov și Mureș.  

În 2019 celebrăm Regiunea Gastronomică Sibiu cu un număr record de sate cuprinse în program iar scopul evenimentelor este în continuare acela de a promova cultura și patrimoniul local rural cu ajutorul gastronomiei autentice. Gusturile, aromele și mirosurile locale sunt prezentate într-un context conceptualizat, adică însoțit de povești frumoase ale unor oameni deosebiți, produse bune și locuri pitorești.

Nou în 2019 este faptul că fiecare eveniment cuprinde de anul acesta și un atelier sau workshop opțional legat de mâncare, grădinărit sau activități conexe producției și servirii de produse locale. Aceste atelier sunt desfășurate în parteneriat cu muzeul Astra din Sibiu și mici producători sau meșteșugari locali.

Tot nou în 2019 este și faptul că dorim să ajungem cât mai des și în zona montană cu concepte inovative astfel că în lunile de vară vă așteptăm cât mai mult la munte. Menționăm doar Burduf Challange la Rîu Sadului în 12 – 14 iulie unde combinăm mâncarea cu mișcarea sau o cină la Cabana Suru în 7 iulie unde vom folosi ingrediente de la altitudini de peste 1.000 de metri.

my transilvania mancare ceaun

Detalii despre specificul evenimentelor noastre și program sunt disponibile pe site-ul  https://mytransylvania.ro/descopera-cultura-gastronomica-din-sudul-transilvaniei-evenimente-rurale-2019/  sau pe pagina de Facebook    https://www.facebook.com/mytransylvania.ro Parteneri ai proiectului: Slow Food Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu, Muzeul Astra, Consiliul Județean Sibiu, Reky Travel și Colinele Transilvaniei.

Condiții de participare:

Înscrierea la evenimentele noastre se face pe platforma www.eat-local.ro începând cu 30 de zile înainte de eveniment. Evenimentele asociației  încearcă să susțină dezvoltarea zonelor rurale din sudul Transilvaniei prin promovarea produselor și rețetelor locale. Pentru acoperirea cheltuielilor de organizare (ingrediente, băuturi nealc., logistică, programe culturale și pentru copii, plata muncii localnicilor), este necesară achitarea unei donații de 100 de lei/persoană. Această sumă este valabilă pentru adulți, copiii sub 14 ani participând gratuit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus