Marţi,
20.04.2021
Innorat
Acum
8°C

Viorica Dăncilă: Nu mă rog de nimeni să mă invite la summit

Viorica Dăncilă: Nu mă rog de nimeni să mă invite la summit

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, la Hunedoara, că nu se roagă de nimeni să fie invitată la summitul de la Sibiu şi a văzut opiniile potrivit cărora nu pot participa şi premierul şi preşedintele, însă a dat exemplul altor evenimente unde alte state UE au avut mai mulţi reprezentanţi. "Nu sunt supărată pentru că nu cred că ar rezolva lucrurile şi gândesc constructiv. Dincolo de orgolii şi interes personal, e important ca summitul să iasă bine. Toţi liderii europeni să plece cu concluzii nu numai în ceea ce priveşte România. Nu mai vrem o Europă cu două viteze, iar la masa deciziei să stea toate statele membre, pentru a vorbi într-adevăr de unitate", a spus premierul Viorica Dăncilă, citată de Ziarul Financiar.

Dăncilă s-a plâns vineri că nu a fost invitată la Summit-ul UE din data de 9 mai, acesta fiind cel mai important eveniment din cadrul preşedinţiei Consiliului UE, rol preluat de România la 1 ianuarie 2019. "Nu am să mă rog de nimeni să mă invite. Am considerat că e bine pentru ţară şi cred că am dat dovadă de asta. Am văzut şi opinia că nu e posibil să fie două scaune la aceeaşi masă, dau exemplul dl. Tusk când preşedintele şi premierul au participat la un summit. Şi în Estonia a fost o situaţia similară. Deciziile luate la summit revin tot în sarcina guvernului", a mai spus premierul.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Petre

Acum 1 an

Luati, va rog, si cititu textul de mai jos, pentru a intelege de ce Veorica sau oricare alta persoana ce ar ocupa functia de prim-ministru al Romaniei nu are ce cauta la Summit-ul de la Sibiu https://oana-marinescu.blogspot.com/2019/05/viorica-dancila-si-summitul-informal.html?m=1 E scris pe intelesuo tuturor.
Raspunde

Florin Ion

Acum 1 an

Nu te rogi dar dai din coate!
Raspunde

chivuta din teleorman

Acum 1 an

Nici n-are rost sa se supere pe un, ins ramas in tara dupa exodul sasilor, nici pe lacomii aia din UE care subjuga popoarele ca sa o duca ei cat mai bine... Lasa-i, Viorico, sa piara pre limba lor...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus