Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Duckadam și președintele Consiliului European, împreună la Sibiu: „I-am dat o pălincă făcută de mine”

Duckadam și președintele Consiliului European, împreună la Sibiu: „I-am dat o pălincă făcută de mine”

Helmuth Duckadam și președintele Consiliului European s-au întâlnit ieri la Sibiu și au petrecut câteva momente deosebite împreună. Cei doi au povestit despre fotbal, echipe preferate și despre discursul președintelui de la Ateneul Român. Donald Tusk a plecat de la întâlnire cu câteva cadouri de la marele sportiv. 

Donald Tusk l-a invitat pe Helmuth Duckadam la Sibiu, pentru a se cunoaşte, după discursul care a impresionat România. Eroul finalei de la Sevilla, Helmuth Duckadam, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Oficialul a menţionat, în luna ianuarie, marii sportivi ai României la ceremonia de deschidere a președinției Consiliului UE, cerându-le românilor să apere valorile democratice aşa cum fostul portar al Stelei, Helmuth Duckadam, a apărat cele patru penalty-uri în 1986, la Sevilla, în finala cu Barcelona.

„Întâlnirea a decurs mai mult decât plăcut deoarece după ce ne-am strâns mâna, m-am adresat cu: «domnule preşedinte, în primul rând vreau să vă mulţumesc pentru discursul de la Ateneul Român». Mi-a spus că ne adresăm cu Donald şi cu Helmuth. Şi după aia, sigur, am avut o discuţie de o jumătate de oră, dar nu politică. I-am înmânat o pereche de mănuşi, pe care le-a şi încercat şi i-au fost bune, o pălincă făcută de mine din 2006 şi un tricou cu Steaua din '86, cu Donald Tusk nr. 1. Dânsul mi-a oferit tot un fel de pălincă, dar puţin mai slabă, a recunoscut-o şi dânsul la un moment dat, din oraşul dânsului - Gdansk, şi o carte cu Uniunea Europeană cu semnătura domnului preşedinte", a povestit Duckadam pentru Digi 24, citat de Prosport.

Duckadam a mai spus că președintele Consiliului European i-a mărturisit că este fan FC Barcelona și că a fost destul de dezamăgit de partida în urma căreia Liverpool a reușit să se califice.

Sursa video: consilium.europa.eu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus