Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Duckadam și președintele Consiliului European, împreună la Sibiu: „I-am dat o pălincă făcută de mine”

Duckadam și președintele Consiliului European, împreună la Sibiu: „I-am dat o pălincă făcută de mine”

Helmuth Duckadam și președintele Consiliului European s-au întâlnit ieri la Sibiu și au petrecut câteva momente deosebite împreună. Cei doi au povestit despre fotbal, echipe preferate și despre discursul președintelui de la Ateneul Român. Donald Tusk a plecat de la întâlnire cu câteva cadouri de la marele sportiv. 

Donald Tusk l-a invitat pe Helmuth Duckadam la Sibiu, pentru a se cunoaşte, după discursul care a impresionat România. Eroul finalei de la Sevilla, Helmuth Duckadam, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Oficialul a menţionat, în luna ianuarie, marii sportivi ai României la ceremonia de deschidere a președinției Consiliului UE, cerându-le românilor să apere valorile democratice aşa cum fostul portar al Stelei, Helmuth Duckadam, a apărat cele patru penalty-uri în 1986, la Sevilla, în finala cu Barcelona.

„Întâlnirea a decurs mai mult decât plăcut deoarece după ce ne-am strâns mâna, m-am adresat cu: «domnule preşedinte, în primul rând vreau să vă mulţumesc pentru discursul de la Ateneul Român». Mi-a spus că ne adresăm cu Donald şi cu Helmuth. Şi după aia, sigur, am avut o discuţie de o jumătate de oră, dar nu politică. I-am înmânat o pereche de mănuşi, pe care le-a şi încercat şi i-au fost bune, o pălincă făcută de mine din 2006 şi un tricou cu Steaua din '86, cu Donald Tusk nr. 1. Dânsul mi-a oferit tot un fel de pălincă, dar puţin mai slabă, a recunoscut-o şi dânsul la un moment dat, din oraşul dânsului - Gdansk, şi o carte cu Uniunea Europeană cu semnătura domnului preşedinte", a povestit Duckadam pentru Digi 24, citat de Prosport.

Duckadam a mai spus că președintele Consiliului European i-a mărturisit că este fan FC Barcelona și că a fost destul de dezamăgit de partida în urma căreia Liverpool a reușit să se califice.

Sursa video: consilium.europa.eu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus