Joi,
11.08.2022
Ploi Scurte
Acum
16°C

Ce program propune Muzeul Brukenthal pentru Noaptea Muzeelor

Ce program propune Muzeul Brukenthal pentru Noaptea Muzeelor

Cel mai vechi muzeu din România, Brukenthal, a anunțat ce program a pregătit pentru Ziua și Noaptea Muzeelor, care coincid în acest an - evenimentele vor avea loc pe 18 mai.

Programul la Muzeul Național Brukenthal va începe la ora 9:00 dimineața și se va încheie la miezul nopții. Astfel, pentru Ziua Muzeelor, acesul vizitatorilor va fi deschis între 9:00 - 16:15, aceștia având posibilitatea să viziteze gratuit Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istoria Farmaciei, Muzeul Cinegetic „August von Spiess”.

De la ora 16:00 va continua Noaptea Muzeelor până la 24:00, accesul fiind deschis până la orele 23:15. Sibienii și turiștii străini aflați în Sibiu vor putea vizita gratuită Muzeul de Istorie Casa Altemberger (Str. Mitropoliei, Nr. 2) și Muzeul de Artă Contemporană (Str. Tribunei, Nr. 6).

La Muzeul de Istorie Casa Altemberger, publicul vizitator va avea ocazia să reîntâlnească grupul Anacronism cu momente de reconstituire istorică.

La Muzeul de Artă Contemporană, la orele 20:00 va avea loc vernisajul expoziției „Golden Age. Industrial Vibes” care vă așteaptă cu vibe-uri inspirate de amploarea dezvoltării industriale a României în „Epoca de Aur”, emise de un concept curatorial modern, axat pe recuperarea și punerea în valoare a artei considerate propagandistă, executată la comandă ori învechită. Industrial Vibes își propune să aducă în actualitate elemente ale culturii vizuale din perioada comunistă, aflate în strânsă legătură cu politicile de industrializare și formare a omului nou – erou al muncii socialiste. Dialogul vizual va fi completat de expunerea, alături de lucrări de grafică și pictură, a unor machete și proptotipuri de utilaje dezvoltate în fabricile Sibiene, dar și documente care să ateste importanța și statutul omului, ca stâlp al progresului industrial, a anunțat administrația instituției.

noaptea muzeelor la brukenthal

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus