Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Daniel Constantin, Pro România, la Sibiu: După alegeri vom putea vorbi și de o posibilă schimbare la Guvern

Daniel Constantin, Pro România, la Sibiu: După alegeri vom putea vorbi și de o posibilă schimbare la Guvern

Daniel Constantin, prim-vicepreședintele Partidului Pro România, a declarat la Sibiu că alegerile europarlamentare din 26 mai sunt importante nu numai pentru calitatea oamenilor care vor fi trimiși în Parlamentul European, ci și pentru că rezultatele acestora ar putea „crea o emoție la nivelul Parlamentului” care să facă posibilă o schimbare în Guvern.

Fondatorul Partidului Pro România a vizitat astăzi localitățile Apoldul de Sus și Jina, unde s-a întâlnit cu producătorii de in și cu crescătorii de ovine din aceste comune, iar după amiază a susținut o conferință de presă la Sibiu în care a vorbit despre pregătirile pentru scrutinul de la sfârșitul săptămânii viitoare.

„Vreau să fac un apel către cetățeni să participe la vot dacă doresc să îmbunătățească viața noastră de zi cu zi. Cred că acesta e cel mai important lucru - cu cât avem o participare mai mare, cu atât lucrurile vor fi mai reprezentative în viitorul Parlament European (...) Cred că dacă rezultatele la aceste alegeri sunt așa cum ni le dorim noi, cred că nu vorbim doar de alegeri europarlamentare, ci de o posibilă schimbare și la nivelul Guvernului după 26 mai. După scăderea dramatică din sondaje, dar sperăm noi și în alegeri, a celor de la PSD, care reprezintă partidul majoritar în coaliția de guvernare, cred că se poate crea o emoție la nivelul Parlamentului, astfel încât să putem vorbi chiar de o schimbare. Ca oamenii care participă la vot să-și vadă mai repede transpuse ideile în actul de guvernare”, a comentat Daniel Constantin. Acesta a explicat acest lucru prin „respingerea de către oameni”, inclusiv a membrilor e partid a politicilor duse de către PSD. „Probabil după alegerile europarlamentare, dacă rezultatul va fi sub 30% probabil că se vor manifesta și vor spune și în interiorul partidului ce emoții și ce fel de respingere au întâlnit din partea cetățenilor. Tensiunea socială e foarte mare. Probabil că și parlamentarii PSD după ce partidul va primi un număr mic de voturi vor decide să aducă o schimbare în interiorul partidului”.

Daniel Constantin este prim-vicepreședintele Partidului Pro România, specialist în Agricultură. În cadrul conferinței de presă a menționat câteva lucruri legate de acest domeniu, precizând că „în campanie toți transmit că totul e bine. Chiar președintele partidului de guvernare ne transmite că în Agricultură totul e lapte și miere, că se depun tot felul de proiecte pentru dublul standard, să nu mai vindem terenurile, să creștem subvențiile pentru tomate, pentru toate categoriile - deci, avem un festival de promisiuni”. Lucrurile nu stau însă chiar foarte bine, crede Constantin care a fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice în 2017 și ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în 2012 - 2014. Acesta a explicat că lipsa de informare a oamenilor, precum și lipsa de consultare a fermierilor de către cei responsabili rămân a fi problemele care stau la bază.

„Crescătorii de ovine ne întreabă ce se întâmplă cu sprijinul cuplat pe care noi l-am introdus pentru ovine, bovine, mai multe categorii. Au fost sume importante care s-au acordat, care au făcut ca aceste sectoare să reziste într-o perioadă destul de grea. Nu știau dacă se mai dau sau nu. Fermierii din producția vegetală mă întrebau dacă se mai acordă sprijinul pentru suprafața pe care o ai sau se plafonează subvenția așa cum a fost o propunere din partea Comisiei Europene. Deci, se vede lipsa de consultare cu sectorul agricol”, a menționat Daniel Constantin.

Liderul Pro România a mai spus că problemele din domeniu se pot agrava, deși va rămâne un sector important la nivel european, ce deține o pondere destul de importantă în bugetul comunitar. „În perioada 2007-2013 a avut peste 40% din bugetul comunitar; în 2014-2020 a fost undeva la 37%, acum se pare că va scădea la 28-29% din bugetul comunitar. Asta înseamnă că și fermierii români vor fi afectați într-o formă sau alta. Nu am văzut în programele partidelor politice foarte multe idei. Toți vorbesc despre egalizarea subvențiilor pe care le primesc fermierii români cu cele pe care le primesc în UE, fără să cunoască în profunzime ce s-a întâmplat acolo. Chiar și dl Cioloș a vorbit despre acest lucru, deși a fost comisar european și nu și-a pus anumite obiective care să credibilizeze acțiunile sale”, a comentat Daniel Constantin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus