Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
4°C

Jurnaliștii letoni recomandă Sibiul ca „destinație medievală ce merită văzută”

Jurnaliștii letoni recomandă Sibiul ca „destinație medievală ce merită văzută”

Publicația letonă Delfi a publicat un clasament al orașelor medievale „pe care fiecare trebuie să le viziteze”. Acesta conține șapte orașe, iar printre ele se găsește și Sibiul.

„România înseamnă mai mult decât „vampiri” și filme ieftine. Spre exemplu, Sibiu. Este un oraș minunat, în care încă se mai păstrează clădiri ce reflectă caracteristici unice ale Evului Mediu. E de remarcat faptul că orașul Sibiu este împărțit în Orașul de Jos și minunatul Oraș de Sus care cuprinde trei piețe uimitoare. Caracteristic pentru orașele medievale sunt și străzile lungi și înguste - unul dintre farmecele Sibiului, care sunt apreciate de adevărații cunoscători ai orașelor străvechi”, scrie publicația.

Pe lângă Sibiu, în topul celor șapte orașe cu istorie veche recomandate de Delfi se mai numără Manarola (Italia), Avignon (Franța), Pingyao (China), Český Krumlov (Cehia), Marbella (Spania) și Hallstadt (Austria),

Delfi este un portal informațional din Țările Baltice, iar versiunea rusească a acestuia are cea mai mare audiență din zonă și este cel mai mare site de știri de limbă rusă din Uniunea Europeană.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 3 ani

Au dreptate ziaristii,pe unele strazi din oras te simti ca in evul mediu,plin de praf,gropi chiar si carute. Cu ceva noroc poti da chiar peste oameni care sunt din evul mediu.
Raspunde

rosu

Acum 3 ani

Numa ca in Sibiu, spre deosebire de alte orase, in afara de gropi, praf si carute mai gasesti si muzee, biserici, cladiri istorice, piete...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus