Sâmbătă,
11.07.2020
Cer Senin
Acum
16°C

Directorul CCD Sibiu, evaluat nesatisfăcător la București în anul în care instituția a fost cea mai bună din țară. Ce spune ministrul Educației

24 Mai 2019 13:03

Directorul CCD Sibiu, evaluat nesatisfăcător la București în anul în care instituția a fost cea mai bună din țară. Ce spune ministrul Educației

Directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Sibiu, Alexandru Dumbravă, a primit calificativul nesatisfăcător de către comisia întrunită la Ministerul Educației Naționale care a analizat rezultatele manageriale ale instituției. Decizia a fost dată pentru anul în care CCD Sibiu a obținut cele mai bune rezultate din țară, reușind să câștige proiecte europene de milioane de euro, benefice în formarea viitorilor dascăli sibieni. Mai mulți profesori și directori de școli din județul Sibiu au semnat o scrisoare în susținerea lui Dumbravă și i-au înmânat-o astăzi ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, aflată în Sibiu.

„În mod paradoxal, în acest an jubiliar, în care s-a aniversat Centenarul Marii Uniri, s-au înregistrat cele mai numeroase şi importante evenimente educaționale şi proiecte cu finanțare europeană din ultimii ani, organizate și derulate de această instituţie, sub mandatul și directa coordonare a managerului Alexandru Dumbravă”, se menționează în scrisoarea înmânată ministrului Andronescu. Semnatarii amintesc despre o serie de proiecte câștigate de conducerea CCD Sibiu, inclusiv patru proiecte finanțate cu fonduri europene, în valoare de 5 milioane de euro.

„(...) 4 proiecte de finanțare pe POCU, două pe Profesori motivați în școli defavorizate și două pe Școala pentru toți. Aceste proiecte, ce însumează peste 5 milioane de Euro fonduri europene, necesită un volum imens de muncă, au ca beneficiari peste 1500 de elevi din comunități defavorizate ale județului Sibiu, precum și peste 700 de cadre didactice din județele Sibiu, Cluj, Mureș, Iași și Bistrița-Năsăud, și au nevoie de toată liniștea și energia echipei de la CCD Sibiu pentru a putea fi duse la bun sfârșit. Este o instituție unicat în România din acest punct de vedere și, dacă a găsit puterea și priceperea de a se angrena în atât de multe proiecte în același timp, este de dorit să fie lăsată să le finalizeze cu o echipă care deja este formată în acest sens”, scriu dascălii sibieni.
Tot pe fonduri nerambursabile, și tot unicat la nivel național, CCD Sibiu a derulat două proiecte Erasmus+, consecutiv, prin care metodiștii și formatorii CCD Sibiu au beneficiat de 20 de mobilități care vor ajuta la creșterea capacității organizaționale a instituției și la formarea cadrelor didactice din județul Sibiu. De asemenea, semnatarii menționează și despre achitarea datoriilor instituției în timpul mandatului lui Alexandru Dumbravă.

„Este de neînţeles cum se poate evalua negativ un an managerial de o asemenea anvergură şi consistenţă. Ne exprimăm dezamăgirea și indignarea faţă de această situaţie, care denotă o judecată ce nu are nimic de-a face cu criteriile profesionale. Noi, semnatarii acestei scrisori, ne declarăm solidari cu valorile promovate şi apărate de domnul Alexandru Dumbravă, prin activitatea sa managerială în fruntea Casei Corpului Didactic Sibiu, şi considerăm oportună continuarea proiectelor, până la încheierea la termenul inițial a mandatului actual”, concluzionează semnatarii scrisorii.

Subiectul a fost discutat la ședința pe care a avut-o ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Sibiu, la care au participat directorii liceelor din județ. Scrisoarea i-a fost înmânată oficialului de  la București de către Constantin Dumitru, directorul Școlii gimnaziale din Axente Sever (foto).

andronescu scrisoare ccd sibiu 2

„Nu face ministrul evaluările. Există o comisie care face aceste evaluări. Foarte multe din evaluările în urma cărora s-au primit calificative altele decât foarte bine au rezultat din urma unor dosare incomplete, să știți. Nu știu care este cazul domnului director CCD Sibiu - o să mă întorc acasă și o să mă interesez. Dar din informațiile pe care eu le am, mulți din cei cu calificativele diferite de foarte bine, de acolo au provenit, n-au fost suficiente documente depuse care să ateste activitatea directorilor”, a comentat Andronescu.
Off-the-record, mai mulți profesori și directori cred că în acest mod cei de la minister ar dori să-l demită pe Alexandru Dumbravă din funcție, găsind această metodă să o facă.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

6 comentarii

Lili

Acum 1 an

Off the record: dezastrul Simtion Claudia-Mery PSD ii vrea postul, toti profesorii discuta asta. E un macel public! Femeia asta e o parvenita ignoranta si de o rautate rar intalnita! E dracul gol!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vlad

Acum 1 an

Probabil că numele tău e Lilith ( cum probabil nu ai habar ce inseamna, primesti și cultură generală gratis). Datorită corectitudinii sale a ajuns să fie temută. Dar temută de cei ca tine, mocirlosii, în niciun caz de profesori, care au văzut în ea un om dedicat, onest și pus pe treabă
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Trif l o c i

Acum 1 an

Asta spunea el in urma cu mai puțin de un an...http://adevarul.ro/news/politica/psd-sibiu-ecaterina-andronescu-procedat-miseleste-actionand-interiorul-partidului-si-a-atacat-colegii-raspuns-ordinelor-iohannis-1_5b74364bdf52022f756a8f95/index.html
Raspunde

Apofys

Acum 1 an

Pt. Vlad, eu nu vreau să jignesc pe nimeni, dar doamnă Simtion nu prea le avea cu treburile ISJ ului, dovadă fiind faptul că era pe punctul de a face praf un examen! S a băgat unde nu se știa.
Raspunde

Marian

Acum 10 luni

S.O.S. ÎNVĂȚĂMÂNTUL SIBIAN ÎNCOTRO...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus